Η πειρατεία σκότωσε τη Black Widow - Έχασε ένα απίστευτο ποσό εσόδων

Κατέβηκε πάνω από 20 εκατομμύρια φορές το περασμένο καλοκαίρι
04 Ιανουαρίου 2022 23:43
Η πειρατεία σκότωσε τη Black Widow - Έχασε ένα απίστευτο ποσό εσόδων

Το ρεπορτάζ του Deadline αποκαλύπτει πόσο μεγάλη ζημιά έκανε η πειρατεία στο Black Widow της Marvel Studios, σε μια αρκετά ταραχώδη περίοδο εν μέσω πανδημίας. 

Κυριολεκτικά το γεγονός πως κατέβηκε πάνω από 20 εκατομμύρια φορές σε όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, "σκότωσε" κυριολεκτικά και μεταφορά την Natasha Romanoff της Scarlett Johansson. 

Αυτός ο αριθμός δεν διευκρινίζει εάν πρόκειται για άτομα που την είδαν στο σινεμά και επέλεξαν να την κατεβάσουν αργότερα ή εάν την παρακολούθησαν μόνο με τον πλάγιο τρόπο. 

Και αυτό διότι αν υπολογιστεί χονδρικά ότι για να την παρακολουθήσει κανείς νόμιμα μέσα από το Disney Plus έπρεπε να πληρώσει το αντίτιμο των $29.99, αυτομάτως σημαίνει ότι έχασε γύρω στα $600 εκατομμύρια σε έσοδα η Disney. 

Για την ιστορία το Black Widow, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών δεν πάτωσε ακριβώς στο box office φέρνοντας συνολικά έσοδα κοντά στα $380 εκατομμύρια. Μήπως τελικά είχε δίκιο η Johansson όταν έκανε την αγωγή στη Disney και ήρθαν κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την ολική ρήξη;

Πάντως την επιτυχία του Spider-Man: No Way Home δύσκολα θα τη ξαναδεί η Marvel Studios στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον, παρά το ότι απέδειξε ότι μπορεί να φέρει τον κόσμο πίσω στις αίθουσες και με το παραπάνω.