Πτώση 20% στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphone στο δεύτερο τρίμηνο του έτους

Ισοπαλία Samsung-Huawei στην κορυφή
26 Αυγούστου 2020 10:12
Πτώση 20% στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphone στο δεύτερο τρίμηνο του έτους

Μία νέα αναφορά της Gartner κάνει λόγο για πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphone κατά 20.4% το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Περίπου 295 εκατομμύρια συσκευές πωλήθηκαν στο τρίμηνο, με την πανδημία να είναι η κύρια αιτία αυτής της πτώσης.

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί, κλείσιμο καταστημάτων και πιο προσεκτικές αγορές σε μη βασικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οδήγησε σε δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης στις πωλήσεις smartphone αυτήν τη χρονιά. – Anshul Gupta, επικεφαλής ερευνητής της Gartner

Όσον αφορά τους κατασκευαστές, Samsung και Xiaomi δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα. Την Apple σχεδόν δεν την άγγιξε η κρίση και παρέμεινε σταθερή στην τρίτη θέση, ενώ οι μικρότερες απώλειες της Huawei της επέτρεψαν να πλησιάσει (και προσωρινά να ξεπεράσει) τη Samsung και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Πρακτικά όμως Samsung και Huawei μοιράζονται το θρόνο, με πολύ μικρή διαφορά μεριδίου αγοράς μεταξύ τους.

Τέλος, όσον αφορά τις αγορές, αυτή που επλήγη περισσότερο ήταν η ασιατική, με την Ινδία να καταγράφει 46% πτώση σε πωλήσεις. Η Κίνα η οποία είδε αύξηση στις πωλήσεις με την άρση των μέτρων, κατάφερε απλά να μειώσει το ποσοστό πτώσης τους δευτέρου τριμήνου στο 7%.