Το Apple Watch κυριαρχεί στην αγορά smartwatch και το 2020

Τεράστια η διαφορά του από το δεύτερο
24 Αυγούστου 2020 10:18
Το Apple Watch κυριαρχεί στην αγορά smartwatch και το 2020

Πλέον υπάρχουν πολλά wearables στην αγορά, με πολλές περισσότερες επιλογές μάλιστα σε προσιτές τιμές. Παρόλα αυτά, το Apple Watch φαίνεται να κυριαρχεί στην αγορά. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Counterpoint Research μάλιστα, ο δεύτερος δεν το πλησιάζει καν.

Το Apple Watch αναλογεί στο 51.4% όλων των πωλήσεων smartwatch παγκοσμίως για τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2020. Ακολουθεί η Garmin με 9.4% και η Huawei με 8.3%.

Η Apple συνέχισε να κυριαρχεί στη smartwatch αγορά τόσο στον όγκο όσο και στην αξία. Η Apple σημείωσε ρεκόρ κατακτώντας τη μισή αγορά σε όρους εσόδων λόγω της υψηλής ζήτησης του Apple Watch 5. Σε όρους όγκου, το Apple Watch σημείωσε άνοδο 22% παγκοσμίως, με την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να είναι οι πιο ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές για το πρώτο μισό του 2020.

Η πανδημία, σε αντίθεση με τα smartphones δεν επηρέασε την αγορά των smartwatches. Περίπου 42 εκατομμύρια smartwatches αγοράστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2020, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εντοπίζεται σε Ινδία, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Σε επίπεδο λειτουργικού, το WatchOS φυσικά επικρατεί, με το WearOS της Google να έχει το 10% της αγοράς, ενώ τα LiteOS της Huawei και Amazfit OS της Amazfit αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Η δυνατότητα παρακολούθησης καρδιακών παλμών βρίσκεται πλέον στο 60% των smartwatches, ενώ στο κοντινό μέλλον αναμένεται μεγάλη υιοθέτηση του εντοπισμού πτώσης και του SPO2.