Η Samsung θα προσφέρει 3 χρόνια Android αναβαθμίσεων

Όχι όμως για μερικούς άτυχους χρήστες της A σειράς
09 Αυγούστου 2020 11:03
Η Samsung θα προσφέρει 3 χρόνια Android αναβαθμίσεων

Η Samsung προς το τέλος του Unpacked, ανέφερε πως υποστηρίζει τη χρήση των τηλεφώνων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι υποσχέθηκε αναβαθμίσεις λειτουργικού για “τρεις γενιές συσκευών”. Και ενώ ο καθένας θα μετέφραζε αυτήν τη δήλωση ως “τρία χρόνια αναβαθμίσεων” χωρίς κάποια υπεκφυγή, τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι τόσο απλά.

Καταρχάς, κατά τη διάρκεια αυτής της ανακοίνωσης, από κάτω υπήρξε ένα κείμενο αποποίησης ευθύνης, σημειώνοντας πως “η διαθεσιμότητα του χαρακτηριστικού και οι αναβαθμίσεις ασφαλείας μπορεί να διαφέρουν ανά συσκευή και ανά χώρα. Οι αναβαθμίσεις υποστηρίζονται για μοντέλα ναυαρχίδων, από το Galaxy S10 (Android 9) και έπειτα”.

Από τη μία, αυτό σημαίνει πως οι κάτοχοι της σειράς Galaxy S10 θα λάβουν και Android 12 όταν αυτό φτάσει στην αγορά. Ωστόσο, χωρίς να ξεκαθαρίζεται από το κείμενο, αυτό σημαίνει πως οι κάτοχοι των entry-level ή mid-range συσκευών, όπως η A σειρά, θα συνεχίζουν να παίρνουν αναβαθμίσεις για δύο έτη.

Μιλώντας στο The Verge, η Samsung ξεκαθάρισε τελικά πως η εγγύηση των αναβαθμίσεων αφορά τις σειρές S, N, και Z, με την A σειρά να υποστηρίζεται “όσο το επιτρέπει το hardware”. Καθώς είναι χαμηλότερων προδιαγραφών αυτές οι συσκευές, δεν είναι σίγουρο αν οι μελλοντικές εκδόσεις του Android της Samsung θα λειτουργούν σε αυτές, καθώς δε γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι hardware απαιτήσεις. Τέλος, δεν έγινε λόγος για τη βελτίωση του χρονοδιαγράμματος των αναβαθμίσεων.

Προβληματισμό επίσης δημιουργεί η διατύπωση της Samsung, καθώς οι “γενιές” μπορεί να έχουν διαφορετικό νόημα για την εταιρία από τα “έτη” ή τις “εκδόσεις λογισμικού”. Όπως και να έχει, η κίνηση αυτή της Samsung τη φέρνει στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Google, η οποία προσφέρει Android αναβαθμίσεις στα Pixel τηλέφωνα για τουλάχιστον τρία έτη από την ημερομηνία κυκλοφορίας.