Η Tesla μηνύει τη Rivian για κλοπή εμπορικών μυστικών

Μέσω νέων προσλήψεων
24 Ιουλίου 2020 12:46
Η Tesla μηνύει τη Rivian για κλοπή εμπορικών μυστικών

Η Tesla κατέθεσε μήνυση εναντίον της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων Rivian, για κλοπή εμπορικών μυστικών και υπαλλήλων. Στα χαρτιά που κατέθεσε στο δικαστήριο η Tesla αναγνωρίζει πως η πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της είναι υγιής ανταγωνιστική συμπεριφορά, αλλά βλέπει ένα ανησυχητικό μοτίβο συμπεριφοράς σε αυτούς που εγκατέλειψαν την Tesla για να δουλέψουν στη Rivian.

Η Rivian εν γνώση της ενθαρρύνει την κατάχρηση εμπορικών μυστικών και εμπιστευτικών πληροφοριών της Tesla από υπαλλήλους της Tesla τους οποίους μετά προσλαμβάνει η Rivian. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Tesla ανακάλυψε ένα ανησυχητικό μοτίβο υπαλλήλων οι οποίοι φεύγουν για τη Rivian, κλέβοντας εμπορικά μυστικά και εμπιστευτικές πληροφορίες – πληροφορίες οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για μία startup εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων. Και η Rivian ενθαρρύνει αυτές τις κλοπές ενώ ξέρει πολύ καλά τις υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας που έχουν οι υπάλληλοι της Tesla. Μάλιστα, 13 άτομα που προσλαμβάνουν προσωπικό στη Rivian, προέρχονται από την Tesla και ακόμα και αυτοί οι ίδιοι είναι δεσμευμένοι στην εμπιστευτικότητα των πληροφοριών.

Η απάντηση της Rivian ήταν άμεση και απέρριψε τους ισχυρισμούς της Tesla ως αβάσιμους.

Θαυμάζουμε την Tesla για την ηγεσία της στην αναδιαμόρφωση των προσδοκιών για το τί μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Rivian αποτελείται από υψηλής απόδοσης, συγκεντρωμένες στο στόχο τους ομάδες και το επιχειρηματικό μας μοντέλο και τεχνολογία βασίζονται στα πολλά χρόνια μηχανικής, σχεδιασμού και στρατηγικής ανάπτυξης. Αυτό απαιτεί τη συνεισφορά και την τεχνογνωσία χιλιάδων υπαλλήλων από ολόκληρο το φάσμα τεχνολογίας και τους αυτοκινήτου. Με την πρόσληψη στη Rivian, απαιτούμε από όλους τους υπαλλήλους να επιβεβαιώσουν πως δε θα εισάγουν πνευματική ιδιοκτησία των προηγούμενων εργοδοτών τους στα συστήματα της Rivian. Οι ισχυρισμοί της μήνυσης είναι αβάσιμοι και είναι αντίθετοι στην κουλτούρα, το ήθος και τις εταιρικές πολιτικές της Rivian.