Microsoft και Bridgestone παρουσιάζουν ένα νέο σύστημα παρακολούθησης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο (BINTEO)

Θα σας ενημερώνει άμεσα για ζημιά από λακκούβες ή καρφιά
05 Ιουλίου 2020 12:20
Microsoft και Bridgestone παρουσιάζουν ένα νέο σύστημα παρακολούθησης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο (BINTEO)

Καθώς τα ηλεκτρονικά  συστήματα των αυτοκινήτων βελτιώνονται με ταχύτατους ρυθμούς και μπορείτε να έχετε αναλυτική πληροφόρηση για κάθε πτυχή του οχήματος, τα λάστιχα παρέμεναν στον προηγούμενο αιώνα, με τη μόνη βελτίωση να έρχεται μέσω της παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών. Μέχρι τώρα όμως, δεν μπορούσε να εντοπιστεί η ζημιά ή η φθορά στα ελαστικά χωρίς οπτική εξέταση.

Εδώ έρχεται η συνεργασία της Bridgestone με την Microsoft και υπόσχεται πως το νέο TDMS (Tyre Damage Monitoring System) θα μπορεί να αναγνωρίσει της ζημιά στο λάστιχο και να ενημερώσει τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο, με τους υπάρχοντες αισθητήρες και χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση κάποιου επιπλέον kit. Το σύστημα χρησιμοποιεί μάλιστα το MCVP cloud της Microsoft και ειδικούς αλγόριθμους οι οποίοι ανιχνεύουν γεγονότα που επηρεάζουν την επιφάνεια του ελαστικού, όπως λακούβες, καρφιά, σπινιάρισμα κ.α.

Το 30% όλων των ατυχημάτων οφείλεται σε τεχνικούς λόγους που συνδέονται με ελαττώματα των ελαστικών, όπως απώλεια πίεσης, παλαιότητα και ακανόνιστη φθορά. Η Bridgestone θέλει να επενδύσει στην πρόληψη αυτών των ατυχημάτων με έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών για την κατάσταση των ελαστικών τους. Μπορεί επίσης να ενημερώσει τον οδηγό για επικίνδυνες συνθήκες στο οδόστρωμα, όπως βρεγμένες ή παγωμένες επιφάνειες.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του συστήματος είναι πως γίνεται καταγραφή της ακριβούς τοποθεσίας όπου σημειώθηκε η ζημιά, δίνοντας τη δυνατότητα στις αρχές να εντοπίσουν επικίνδυνα σημεία του δρόμου, ενώ μελλοντικά τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούν να μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες μεταξύ τους.