Το VR Headset της Sony

Ανακοινώθηκε και επίσημα στη GDC 
19 Μαρτίου 2014 06:26
Το VR Headset της Sony

Η εικονική πραγματικότητα αποτελεί και επίσημα το μέλλον του gaming σύμφωνα με την Sony. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε το πρώτο VR headset της με ονομασία Project Morpheus. Ο Shuhei Yoshida ανέβηκε στην σκηνή της GDC 2014, η οποία λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες και αποκάλυψε την συσκευή δηλώνοντας τα παρακάτω: "Η βιομηχανία ωρίμασε δημιουργώντας τεχνολογικές εξελίξεις για τους παίκτες. Εξελίξεις τις οποίες κάποιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ή νόμιζαν πως δεν ήταν πιθανές. Το PlayStation brand είναι αφοσιωμένο στην ώθηση των ορίων της λέξης "παιχνίδι" και αυτή η αφοσίωση είναι που καθορίζει πως καινοτομούμε και δημιουργούμε τις εμπειρίες που προσφέρουμε στους gamers."

Επίσης, ο Shuhei Yoshida έδειξε στη σκηνή κάποια πρώτα demos της πρώτης μορφής του Project Morpheus με το God Of War σε πρώτου προσώπου δράση. Μετά από πολλές προσπάθειες, οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Sony έφτασαν στη δημιουργία του headset εικονικής πραγματικότητας που βλέπετε στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο. 

Το Project Morpheus θα συνεργάζεται με το PlayStation Move και την PlayStation Camera έτσι ώστε να γίνεται ακόμα πιο απορροφητική η όλη εμπειρία. Η οθόνη της συσκευής υποστηρίζει ανάλυση 1080p με οπτικό πεδίο 90+ μοιρών ενώ ο κάθε χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει οποιαδήποτε ακουστικά έχει στη κατοχή του. Το VR Headset της Sony θα συνδέεται στο PlayStation 4 μέσω HDMI και USB καλωδίων τα οποία θα ξεπερνάνε τα 5 μέτρα και θα είναι διαθέσιμα στη συσκευασία του Project Morpheus. Παρόλα αυτά, το VR Headset δεν βρίσκεται ακόμα στη τελική μορφή του και για αυτό το λόγο η Sony εργάζεται σκληρά στο να το κάνει ασύρματο. 

Τέλος, μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά* του Project Morpheus παρακάτω και να διαβάσετε το επίσημο δελτίο Τύπου της Sony εδώ.

Specifications of "Project Morpheus" Prototype


• Component - Processor unit, head-mounted unit

• Display Method - LCD

• Panel Size - 5 inches

• Panel Resolution - 1920xRGBx1080 (960xRGBx1080 per eye)

• Field of View - 90 degrees

• Sensors - Accelerometer, Gyroscope

• Connection interface - HDMI + USB

• Function - 3D audio, Social Screen

* Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι της πρωτότυπης συσκευής και ενδέχεται να αλλάξουν/βελτιωθούν.

Tags: