Το Apple Watch είναι και πάλι ο βασιλιάς των smartwatches παρά την πτώση στις πωλήσεις

Η μεγάλη διαφορά από το δεύτερο του εξασφάλισε την πρωτιά
18 Ιουνίου 2020 10:24
Το Apple Watch είναι και πάλι ο βασιλιάς των smartwatches παρά την πτώση στις πωλήσεις

Η smartwatch βιομηχανία παραδόξως γνώρισε ανάπτυξη 12% για το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το περσινό, παρά την πανδημία η οποία οδήγησε τους περισσότερους κλάδους σε ύφεση. Εκμεταλλευόμενη την ήδη μεγάλη διαφορά που είχε από τον δεύτερο, η Apple παρέμεινε στην πρώτη θέση με το Apple Watch να είναι το δημοφιλέστερο smartwatch στην αγορά και πάλι. Όμως αν δει κάποιος τα νούμερα πιο προσεκτικά βγαίνουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Καταρχάς η Apple σημείωσε πτώση 13%, πέφτοντας στα 5.2 εκατομμύρια Apple Watch. Ταυτόχρονα, η Huawei σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο διπλασιάζοντας σχεδόν το μερίδιο αγοράς της καταλήγοντας στο 14.9%. Έφτασε τα 2.1 εκατομμύρια smartwatches ενώ η ετήσια ανάπτυξή της ήταν 113%, ξεπερνώντας τη Samsung σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του ’19. Samsung και Garmin σημείωσαν και αυτές άνοδο με 12.4% και 7.3% μερίδιο αγοράς, ενώ η Fitbit σημείωσε πτώση.

Τα νούμερα αποκαλύπτουν πως την αδυναμία της Apple έρχονται να εκμεταλλευτούν οι υπόλοιπες εταιρίες, παρόλα αυτά όμως η διαφορά της με αυτές είναι ακόμα πολύ μεγάλη. Αξίζει να αναφέρουμε όμως πως αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά smartwatch λαμβάνει χώρα στην Κίνα, με τη χώρα να αποτελεί το 66% των παγκόσμιων πωλήσεων.