Η Bosch προσφέρει αυτοματοποιημένες κλήσεις στις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος με μοτοσυκλέτα

Κρίσιμες στιγμές που μπορούν να σώσουν μια ζωή
05 Ιουνίου 2020 10:32
Η Bosch προσφέρει αυτοματοποιημένες κλήσεις στις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος με μοτοσυκλέτα

Αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα σήμερα προσφέρουν κάποιο μηχανισμό με τον οποίο ειδοποιούν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος. Τώρα, η Bosch θέλει να φέρει την ίδια τεχνολογία και στις μοτοσυκλέτες.

Την ονομάζει Help Connect και την περιγράφει ως ένα “ψηφιακό φύλακα-άγγελο”, ενώ όπως βλέπετε και στη φωτογραφία εξωφύλλου, εμφανίζει δύο “φαντάσματα” μοτοσυκλετιστές να ακολουθούν τον πρώτο, φροντίζοντας για την ασφάλειά του.

Το ρίσκο θανάτου από ένα ατύχημα είναι ακόμα 20 φορές μεγαλύτερο για τους μοτοσυκλετιστές από τους οδηγούς αυτοκινήτου.

Το Help Connect μπορεί να προσφέρει ταχύτερα βοήθεια στον τραυματισμένο αναβάτη, μειώνοντας το χρόνο έλευσης του ασθενοφόρου στο μισό, αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες επιβίωσής του.

Ο αισθητήρας της Bosch μετράει την επιτάχυνση της μοτοσυκλέτας και τη γωνιακή ταχύτητά της εκατό φορές το δευτερόλεπτο, ώστε να αντιλαμβάνεται την ακριβή θέση της και τη γωνία κλίσης της. Μαζί με έναν αλγόριθμό σύγκρουσης μπορεί να ξεχωρίσει πότε έχει υπάρξει ένα ατύχημα και πότε απλά έπεσε η μοτοσικλέτα από τη θέση της. Σε περίπτωση ατυχήματος, μεταδίδει τις πληροφορίες στο Bosch Service Center, ενώ σε σοβαρά ατυχήματα χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του χρήστη για να βρει την τοποθεσία του και να κατευθύνει τις πρώτες βοήθειες στο σημείο αυτό.

Το Help Connect θα γίνει αρχικά διαθέσιμο στη Γερμανία, ενώ οι χρήστες του θα μπορούν να επικοινωνούν με το Bosch Service Center στα Γερμανικά ή τα Αγγλικά, από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.