Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου από την Virgin Orbit

Δεν τραυματίστηκε κανείς
26 Μαΐου 2020 09:38
Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου από την Virgin Orbit

Η Virgin Orbit του δισεκατομμυριούχου Richard Branson, υπόσχεται να μεταφέρει μικρούς δορυφόρους σε τροχιά, εκτοξεύοντας τον Launcher One πύραυλό της από ένα ειδικά διαμορφωμένο Boeing 747 – ονόματι Cosmic Girl – σε υψόμετρο 10 χιλιομέτρων. Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του LauncherOne όμως φαίνεται πως δεν πήγε όπως είχε σχεδιαστεί.

Ο CEO της Virgin Orbit, Dan Hart, ανακοίνωσε πως ο πύραυλος απελευθερώθηκε επιτυχώς από το αεροσκάφος και υπήρξε επιτυχώς ανάφλεξη του καυσίμου, ωστόσο στα επόμενα δευτερόλεπτα υπήρξε κάποια ανωμαλία. Κανείς δεν τραυματίστηκε και η ομάδα των μηχανικών μελετά τα δεδομένα για να διαπιστώσει τί πήγε στραβά.

Η ομάδα μας εκτέλεσε τις εργασίες πριν την εκτόξευση και την πτήση με εξαιρετική δεξιοτεχνία. Οι δοκιμαστικές πτήσεις έχουν σκοπό να μας δώσουν δεδομένα και τώρα έχουμε ένα σωρό από αυτά. Πετύχαμε πολλούς στόχους που θέσαμε, αν και όχι όλους όσους θέλαμε. Ωστόσο κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά σήμερα. Οι μηχανικοί μας ήδη μελετούν τα δεδομένα. Ο επόμενος πύραυλός μας περιμένει. Θα μάθουμε, θα προσαρμοστούμε και θα ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη δοκιμή μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Στο tweet της Virgin Orbit απάντησε και ο Elon Musk της SpaceX, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, τονίζοντας πως και η SpaceX χρειάστηκε τέσσερις προσπάθειες πριν την επιτυχημένη εκτόξευση σε τροχιά του Falcon 1.