Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για την LG

Η πορεία των Κορεατών πριν την κυκλοφορία του LG G4
01 Μαΐου 2015 09:16
Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για την LG

Η LG Electronics ανακοίνωσε τα μη ελεγμένα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2015, καταγράφοντας σημαντική αύξηση, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, τόσο σε επίπεδο καθαρών, όσο και σε επίπεδο λειτουργικών κερδών, στα 38,4 δισ. KRW (34,91 εκ. δολάρια ΗΠΑ) και 305,2 δισ. KRW (277,45 εκ. δολάρια ΗΠΑ) αντίστοιχα. Σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, στα 13,99 τρισ. KRW (12,72 δισ. δολάρια), καθώς την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων smartphones έρχεται να αντισταθμίσει η ελαφρά κάμψη των εσόδων από πωλήσεις τηλεοράσεων. Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, το τμήμα 'LG Mobile Communications' (Κινητή Τηλεφωνία) της LG καταγράφει την υψηλότερη επίδοση πρώτου τριμήνου από το 2010, οπότε και εμφανίστηκε η πρώτη συσκευή Android της LG. Ενισχυμένη, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζεται και η κερδοφορία της 'LG Home Appliance & Air Solutions Company' (Οικιακών Συσκευών & Λύσεων Κλιματισμού). Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Αυξημένες πωλήσεις smartphones και ισχυρή καθαρή κερδοφορία για την LG Electronics κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015

Η παρουσίαση ανταγωνιστικών smartphones διασφαλίζει την κερδοφορία του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας

Αθήνα, 30 Απριλίου 2015 — Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τα μη ελεγμένα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2015, καταγράφοντας σημαντική αύξηση, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, τόσο σε επίπεδο καθαρών, όσο και σε επίπεδο λειτουργικών κερδών, στα 38,4 δισ. KRW (34,91 εκ. δολάρια ΗΠΑ) και 305,2 δισ. KRW (277,45 εκ. δολάρια ΗΠΑ) αντίστοιχα. Σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, στα 13,99 τρισ. KRW (12,72 δισ. δολάρια), καθώς την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων smartphones έρχεται να αντισταθμίσει η ελαφρά κάμψη των εσόδων από πωλήσεις τηλεοράσεων. Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, το τμήμα ‘LG Mobile Communications’ (Κινητή Τηλεφωνία) της LG καταγράφει την υψηλότερη επίδοση πρώτου τριμήνου από το 2010, οπότε και εμφανίστηκε η πρώτη συσκευή Android της LG. Ενισχυμένη, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζεται και η κερδοφορία της ‘LG Home Appliance & Air Solutions Company’ (Οικιακών Συσκευών & Λύσεων Κλιματισμού).

Ο κύκλος εργασιών της LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) εμφανίζεται στα 4,44 τρισ. KRW (4,03 δισ. δολάρια ΗΠΑ) για το πρώτο τρίμηνο του 2015, μειωμένος κατά 5 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το περιθώριο από λειτουργικές δραστηριότητες καταγράφει ελαφρά κάμψη σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος ένα χρόνο πριν, καθώς η εποχικότητα και η δυσμενής εξέλιξης των συναλλαγματικών ισοτιμιών είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, των εσόδων από πωλήσεις τηλεοράσεων LCD στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) και της Λατινικής Αμερικής. Η ενίσχυση της προσπάθειας προώθησης των συσκευών τεχνολογίας 4K Ultra HD και OLED TV, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης τηλεοράσεων στις αγορές της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής, αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη καλύτερες προοπτικές για την LG Home Entertainment Company κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2015 εμφανίζεται ισχυρό για την LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία), με τις πωλήσεις smartphones να ανέρχονται στα 15,4 εκ. συσκευές, αυξημένες κατά 26 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα περιόδου ύψους 3,6 τρισ. KRW (3,27 δισ. δολάρια ΗΠΑ), αυξημένα κατά 5 τοις εκατό σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ σε επίπεδο λειτουργικού περιθωρίου καταγράφεται βελτίωση τόσο σε ετήσια βάση, όσο και σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο. Στην αγορά της Βόρειας Αμερικής υπάρχει μία εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων, 66 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ η παρουσίαση του premium smartphone G Flex2 με τη μοναδική οθόνη τεχνολογίας Plastic-OLED οδήγησε τις πωλήσεις στην εσωτερική αγορά της Κορέας σε επίπεδα 57 τοις εκατό υψηλότερα από την προηγούμενη περίοδο. Η παρουσίαση του LG G4 το δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της LG στο premium κομμάτι της αγοράς των smartphones και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την κερδοφορία.

Τα κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες της LG Home Appliance Company & Air Solution (Οικιακές Συσκευές & Λύσεις Κλιματισμού) για το πρώτο τρίμηνο ανέρχονται στα 229,3 δισ. KRW (208,45 εκ. δολάρια ΗΠΑ), αυξημένα κατά 9 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ το περιθώριο κέρδους ενισχύθηκε στο 5,6 τοις εκατό, κυρίως λόγω της βελτίωσης στο προϊοντικό μίγμα και την κοστολογική δομή. Σε επίπεδων κύκλου εργασιών υπάρχει ελαφρά κάμψη 2 τοις εκατό σε ετήσια βάση, με τα μικτά έσοδα να ανέρχονται σε 4,06 τρισ. KRW (3,69 δισ. δολάρια ΗΠΑ), κυρίως λόγω της ενίσχυσης του ανταγωνισμού στην αγορά της Βορείου Αμερικής και τις δυσμενείς διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις αναπτυσσόμενες αγορές. Για το αμέσως επόμενο διάστημα, η LG αναμένει αύξηση στις πωλήσεις κλιματιστικών και ψυγείων, λόγω της εποχικότητας και της ταυτόχρονης παρουσίασης νέων, κορυφαίων προϊόντων.

Στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2015, ενσωματώνονται και τα αποτελέσματα της LG Vehicle Components Company (Εξαρτήματα Οχημάτων), για πρώτη φορά από την ίδρυση της, τον Ιούλιο του 2013. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία καταγράφει κύκλο εργασιών ύψους 382,6 δισ. KRW (347,82 εκ. δολάρια), κυρίως από πωλήσεις προϊόντων ‘car infotainment’, όπως οι λύσεις τηλεματικής και τα συστήματα audio-video πλοήγησης. Παρά τις μικρές λειτουργικές ζημιές των 2,4 δισ. KRW (2,18 εκ. δολαρίων), η LG θα συνεχίσει να επενδύει στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R & D), διατηρώντας την αισιοδοξία ότι η αγορά του car infotainment, των εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και των διαφόρων άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων για αυτοκίνητα θα ενισχυθεί παράλληλα με την αύξηση της διείσδυσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των smart cars στην παγκόσμια αγορά.

Tags: