DJI Mavic Air 2: Επίσημο με αναβαθμισμένη κάμερα και μεγαλύτερη μπαταρία

Με ευκολία χειρισμού ακόμα και για αρχάριους
28 Απριλίου 2020 09:52
DJI Mavic Air 2: Επίσημο με αναβαθμισμένη κάμερα και μεγαλύτερη μπαταρία

Μετά από τα leaks τα οποία αποκάλυψαν σχεδόν τα πάντα για το νέο drone της DJI, η εταιρία επιτέλους ανακοίνωσε και επίσημα το Mavic Air 2. Ο διάδοχος του μοντέλου του 2018 φέρνει μερικές σημαντικές βελτιώσεις.

Καταρχάς ο σχεδιασμός δε θυμίζει καθόλου τον προκάτοχό του και αντιθέτως φέρνει περισσότερο σε ένα μικρό Mavic 2. Μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις είναι ο χρόνος πτήσης, αφού η μπαταρία του πλέον του επιτρέπει να μένει στον αέρα για 34 ολόκληρα λεπτά.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση είναι σίγουρα η κάμερα, αφού χρησιμοποιεί έναν Quad Bayer αισθητήρα μισής ίντσας. Είναι ικανό για καταγραφή 48MP φωτογραφιών, αλλά από default συνθέτει τα pixels σε φωτογραφίες των 12MP. Ο φακός έχει f/2.8. Όσον αφορά το video καταγράφει 4K στα 60fps, ενώ στα 30fps διαθέτει και HDR. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα εξαγωγής 8K time-lapse videos.

Φυσικά δε λείπουν και οι “έξυπνες” λειτουργίες του όπως η αναγνώριση σκηνής που έχουμε δει στα τηλέφωνα. Το drone είναι ικανό να αναγνωρίσει πέντε σκηνές – ηλιοβασίλεμα, γαλάζιο ουρανό, χιόνι, γρασίδι και δέντρα – και να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της κάμερας για αυτό το τοπίο. Υπάρχει και το Hyperlight για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ στη σταθεροποίηση πέρα από το gimbal των 3 αξόνων, πλέον υπάρχει και ηλεκτρονική σταθεροποίηση (EIS).

Αισθητήρες για αποφυγή σύγκρουσης υπάρχουν εμπρός, πίσω και κάτω, ενώ ανασχεδιάστηκε και το controller, το οποίο δε διαθέτει πια εξωτερικές κεραίες. Το τηλέφωνο φιλοξενείται πλέον στο πάνω μέρος του controller, δίνοντας μεγαλύτερη άνεση χρήσης για μεγαλύτερα τηλέφωνα, ακόμα και με χοντροκομμένες θήκες. Τέλος, το OcuSync 2.0 επιτρέπει τη live μετάδοση Full HD εικόνας σε απόσταση 10 χιλιομέτρων.

Το DJI Mavic Air 2 είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στην Κίνα λόγω της πανδημίας και η παγκόσμια διάθεσή του αναμένεται κάποια στιγμή μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Η τιμή του θα ανέρχεται στην Ελλάδα στα €849, ενώ αν προτιμήσετε το Fly More Combo θα φτάσει τα €1.049.

Tags: