Το TikTok δεν προωθούσε posts από...άσχημους ή φτωχούς

Για να κάνει πιο ελκυστική την εικόνα του
19 Μαρτίου 2020 15:06
Το TikTok δεν προωθούσε posts από...άσχημους ή φτωχούς

Αν έχετε προσέξει πως στο TikTok εμφανίζονται κατά κύριο λόγο εμφανισιακά ελκυστικοί άνθρωποι, ίσως να υπάρχει λόγος για αυτό. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του The Intercept, το TikTok έδωσε οδηγίες στους moderators του να μην προωθούν videos από “άσχημους” ή “φτωχούς” ανθρώπους, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στην πλατφόρμα του προβάλλοντας μία ελκυστική εικόνα.

Συγκεκριμένα, posts από άτομα με “μη κανονικό σωματότυπο”, “άσχημα χαρακτηριστικά προσώπου”, “νανισμό”, “εμφανή μπυροκοιλιά”, “πολλές ρυτίδες”, “πρόβλημα στα μάτια” και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά “χαμηλής ποιότητας” θα έκαναν το video λιγότερο ελκυστικό, προκαλώντας μειωμένο ενδιαφέρον και συμμετοχή στην πλατφόρμα. Επιπλέον, αποφεύγεται η προώθηση videos από “φτωχά σπιτικά” με “ρωγμές στους τοίχους”, “παλιά διακοσμητικά” και άλλα.

Η εταιρία απάντησε στο άρθρο του The Intercept με τον εκπρόσωπό της, Josh Gartner, ισχυριζόμενη πως “οι περισσότερες” οδηγίες “δεν είναι πλέον σε ισχύ” ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Μία δικαιολογία που έφερε ο Gartner ήταν πως αυτές οι οδηγίες δόθηκαν με σκοπό να αποτραπεί το bullying στην πλατφόρμα, μιας και τα “λιγότερο επιθυμητά” videos μπορεί να είχαν ως αποτέλεσμα μη επιθυμητή προσοχή σε αυτόν που το αναρτά.