Αλλάζει η ‘Έναρξη’ των Windows 10 (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Λιγότερα χρώματα και περισσότερη συνοχή
04 Μαρτίου 2020 13:23
Αλλάζει η ‘Έναρξη’ των Windows 10 (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει πως η Microsoft αλλάζει τα εικονίδια των Windows, προσθέτοντας περισσότερη ζωντάνια και βοηθώντας ώστε να υπάρχει περισσότερη συνοχή. Οι σχεδιαστικές αλλαγές θα συνεχιστούν όπως όλα δείχνουν.

Συγκεκριμένα, η εταιρία έκανε γνωστό πως πειραματίζεται με ένα νέο σχεδιασμό για την ‘Έναρξη’ των Windows 10, ο οποίος θέλει το Start Menu να είναι λιγότερο χαοτικό και να έχει περισσότερη συνοχή. Η Microsoft φαίνεται πως θα μειώσει το χρώμα από τα κουτάκια των εικονιδίων, πράγμα που θεωρεί ότι θα κάνει πιο απλή και γρήγορη την αναζήτηση για εφαρμογές. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει η νέα ‘Έναρξη’ σε όλους τους χρήστες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις συγκριτικές εικόνες που δόθηκαν στα φώτα της δημοσιότητας.

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Παράλληλα, φαίνεται πως τα Live Tiles περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Πρόκειται για τη λειτουργία που επιτρέπει στις εφαρμογές να δείχνουν πληροφορίες απευθείας από την έναρξη. Ακόμα και μερικές από τις πιο πρόσφατες εφαρμογές της ίδιας της Microsoft δεν έχουν υποστήριξη, ενώ και οι third-party developers δεν έχουν υποστηρίξει πολύ το χαρακτηριστικό. Για την ιστορία, τα Live Tiles έχουν αφαιρεθεί εντελώς από τα Windows 10X για τις συσκευές με δύο οθόνες.

Ανεξαρτήτως, ο senior program manager της Windows Insider ομάδες, Brandon LeBlanc, προέβη σε καθησυχαστικές δηλώσεις:

Τα Live Tiles δεν θα αποσυρθούν. Δεν έχουμε ανακοινώσει κάτι τέτοιο. Όσοι απολαμβάνουν τα Live Tiles θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον.

Εσάς πως σας φαίνονται οι αλλαγές; Προτιμάτε την τωρινή πιο χρωματιστή εκδοχή ή τη νέα που έχει περισσότερη συνοχή και αρμονία.