Η Samsung κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής Galaxy Z Flip λόγω κρούσματους κορωνοϊού

Ελπίζει οι επιπτώσεις στην παραγωγή να είναι ελάχιστες
23 Φεβρουαρίου 2020 10:24
Η Samsung κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής Galaxy Z Flip λόγω κρούσματους κορωνοϊού

Ο νέος κορωνοϊός έχει χτυπήσει και τη Νότια Κορέα η οποία έχει καταγράψει πάνω από 500 κρούσματα και 4 θανάτους. Ένα από τα κρούσματα εντοπίστηκε σε υπάλληλο της Samsung, ο οποίος εργάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Gumi, 200 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ. Αρκετά μεγάλος όγκος της παραγωγής τηλεφώνων της Samsung πραγματοποιείται στο Βιετνάμ, αλλά οι πιο premium συσκευές κατασκευάζονται στη Νότια Κορέα. Και τα δύο αναδιπλούμενα τηλέφωνα της εταιρίας, το Galaxy Fold και το Galaxy Z Flip κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Gumi.

Η Samsung λοιπόν ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ενώ υπάλληλοι που έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή έχουν μπει και αυτοί σε καραντίνα. Ο εργαζόμενος ανήκε στο τμήμα ασύρματων δικτύων και ο όροφος που εργαζόταν θα παραμείνει κλειστός μέχρι τις 25 του μηνός, μέχρι να απολυμανθεί από ειδική ομάδα. Τέλος, η Samsung κάλεσε τους υπαλλήλους της να φορούν μάσκες όταν γυρίσουν τη Δευτέρα στη δουλειά και να απέχουν όσο είναι δυνατόν από ταξίδια, ενώ τους καλεί να χρησιμοποιούν βιντεοκλήσεις για τα meetings.

Μιας και το κλείσιμο του εργοστασίου λαμβάνει χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Samsung θεωρεί πως οι επιπτώσεις στην παραγωγή smartphone θα είναι ελάχιστες. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψιν την ήδη περιορισμένη διαθεσιμότητα του Galaxy Z Flip, ακόμα και λίγες μέρες χωρίς παραγωγή μπορεί να επηρεάσουν αρκετά το launch της νέας συσκευής της Samsung.