Αυτό το τηλέφωνο σας απαγορεύει να στείλετε γυμνές φωτογραφίες

Αναγνωρίζει το γυμνό μέσω AI
20 Φεβρουαρίου 2020 10:32
Αυτό το τηλέφωνο σας απαγορεύει να στείλετε γυμνές φωτογραφίες

Αρκετοί συνηθίζουν να στέλνουν πικάντικες φωτογραφίες μέσω smartphones, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές όμως οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να καταλήξουν να γίνονται δημόσιες ή τουλάχιστον να τις βλέπουν άνθρωποι που δεν ήταν προορισμένοι να τις δουν. Στην Ιαπωνία λοιπόν, η Tone Mobile κυκλοφόρησε ένα νέο smartphone το οποίο απαγορεύει στους χρήστες να βγάλουν γυμνές φωτογραφίες.

Το Tone e20 χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης το οποίο ανιχνεύει αυτές που θεωρεί πως είναι “ακατάλληλες” φωτογραφίες. Τότε αποτρέπει το χρήστη να την καταγράψει και οποιαδήποτε δεδομένα εικόνας καταγραφούν απορρίπτονται χωρίς να σωθούν. Η εταιρία το παρουσιάζει ως χαρακτηριστικό ασφαλείας, ενώ το τηλέφωνο ανήκει στην budget κατηγορία και απευθύνεται σε νεαρούς χρήστες, ακόμα και μαθητές.

Και ενώ σε κάποιον ενήλικα μπορεί να ακούγεται αστείο, μπορεί να προστατέψει κάποιο κορίτσι ή αγόρι από κάποιον που μπορεί να θέλει να το εξαπατήσει ή και να το εκβιάσει με τις φωτογραφίες, ακόμα και από κάποιον παιδόφιλο. Το χαρακτηριστικό μπορεί να απενεργοποιηθεί από τους ενήλικες αν το επιθυμούν.

Στις τεχνικές προδιαγραφές έχουμε οθόνη HD+ 6.26 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή, 64GB αποθηκευτικού χώρου, μπαταρία 3.900mAh, 13MP κάμερα και Android 9.0.