Δείτε πόσο χώρο θα καταλαμβάνει ένα λεπτό 8K βίντεο του Galaxy S20  

Έως 1.5TB ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος της συσκευής

Δείτε πόσο χώρο θα καταλαμβάνει ένα λεπτό 8K βίντεο του Galaxy S20

Το νέο Galaxy S20 έρχεται με δυνατότητα καταγραφής 8K video. Πολλοί αναρωτιούνται ποια η χρησιμότητα αφού ελάχιστοι διαθέτουν κάποια 8K τηλεόραση για να απολαύσουν το περιεχόμενο. Ωστόσο η Samsung ισχυρίζεται πως μπορείτε να κάνετε crop όσο θέλετε εσείς δίνοντας ελευθερία στο edit, καθώς επίσης μπορείτε να εξάγετε φωτογραφίες μέσα από το video με μέγεθος 33MP. Πώς μεταφράζεται όμως σε αποθηκευτικό χώρο η καταγραφή 8K video;

Η Samsung λέει πως ένα λεπτό 8K video καταλαμβάνει 600MB, ενώ πέντε λεπτά καταγραφής χρειάζονται 3GB αποθηκευτικού χώρου. Να σημειώσουμε πως ο αποθηκευτικός χώρος του Galaxy S20 ξεκινά από τα 128GB και καταλήγει στα 512GB στο Ultra μοντέλο, ενώ υποστηρίζει τη χρήση microSD έως και 1TB φέρνοντας το συνολικό μέγιστο χώρο στο 1.5TB.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο Galaxy S10+, ένα λεπτό 4K video καταλαμβάνει περίπου 350MB χώρου. Μιας και το 8K video έχει 4 φορές περισσότερα pixels από ένα 4K video, είναι εντυπωσιακό πως ένα 8K video καταλαμβάνει μόλις 600MB το λεπτό.

Βέβαια ο χώρος δεν είναι ο μόνο περιορισμός στη λειτουργία 8K video. Η καταγραφή περιορίζεται στα 5 λεπτά και μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε 24fps, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει κανείς 30fps ή 60fps. Τέλος, δεν υπάρχει σταθεροποίηση στο 8K video.