Η Amazon εγκαλεί τον Trump επειδή έχασε το συμβόλαιο των $10 δις από την Microsoft

Ισχυρίζεται πως υπήρξαν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι
11 Φεβρουαρίου 2020 11:01
Η Amazon εγκαλεί τον Trump επειδή έχασε το συμβόλαιο των $10 δις από την Microsoft

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να δώσει στη Microsoft τα $10 δισεκατομμύρια του Joint Enterprise Defence Infastracture (JEDI) για τον εκσυγχρονισμό της cloud υποδομής του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ και τη σύνδεση διαφορετικών τμημάτων τα οποία έχουν αυτή τη στιγμή 500 διαφορετικά clouds.

Η Amazon η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό, αμέσως αμφισβήτησε την απόφαση λόγω “προφανών ανεπαρκειών, λαθών και ξεκάθαρης προκατάληψης” και προχώρησε σε νομικά μέτρα. Ισχυρίζεται πως η “προσωπική βεντέτα” του Donald Trump εναντίον της Amazon και οι οδηγίες του να “πηδήξουν την Amazon” τους κόστισε το συμβόλαιο. Έτσι, εγκαλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και έξι ακόμα αξιωματούχους της κυβέρνησης για την εμπλοκή τους στη διαδικασία πλειστηριασμού, όπως ιδιωτικές συζητήσεις, οδηγίες που δόθηκαν σχετικά με το βραβείο και “προσπάθειες να βλάψουν την Amazon και το AWS”.

Ο Πρόεδρος Trump έχει επανειλημμένα επιδείξει την προθυμία του να χρησιμοποιήσει τη θέση του ως Πρόεδρος και Επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων για να αναμιχθεί στις κυβερνητικές λειτουργίες – συμπεριλαμβανομένων ομοσπονδιακών προμηθειών – για να προωθήσει την προσωπική του ατζέντα. Η διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού στις διαδικασίες προμηθειών του έθνους απαιτεί αποκάλυψη και συμπλήρωση του διοικητικού αρχείου, συγκεκριμένα εν όψει της εντολής του Trump να “πηδήξουν την Amazon”. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να επιτρέπεται στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να χρησιμοποιεί το budget του Υπουργείου Αμύνης για να προωθήσει τους δικούς του πολιτικούς σκοπούς. – Ανακοίνωση Amazon

 Οι επίμαχες δηλώσεις του Trump που επικαλείται η Amazon έγιναν γνωστές το Δεκέμβριο, όταν ο Trump ξεκίνησε “επιθέσεις κάτω από το τραπέζι” στην Amazon, με τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αμύνης να παραδέχεται στο βιβλίο του πως ο Trump του είπε “να πηδήξει την Amazon” σε αυτό το συμβόλαιο. Ο Λευκός Οίκος, καθώς και η Microsoft, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις.