Ο κορωνοϊός δε θα επηρεάσει την παραγωγή iPhone λέει η Foxconn

Δεν αλλάζει το πρόγραμμα παραγωγής της
29 Ιανουαρίου 2020 09:52
Ο κορωνοϊός δε θα επηρεάσει την παραγωγή iPhone λέει η Foxconn

Με τον κορωνοϊό να έχει προσβάλει μέχρι σήμερα 5.970 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα και την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα, υπήρχαν ανησυχίες πως διαταράσσοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί θα ήταν φυσικό να διαταραχθούν και οι επιχειρήσεις. Μάλιστα πρόσφατα υπήρξαν αναφορές πως πιθανώς να επηρεαστεί και η παραγωγή των Apple συσκευών όπως τα iPhone.

Ωστόσο η κατασκευάστρια Foxconn έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η εταιρία έχει έδρα την Ταϊβάν αλλά δραστηριοποιείται και στην ηπειρωτική Κίνα. Με επίσημη δήλωσή της λοιπόν ανακοίνωσε πως δε θα τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα παραγωγής της, ούτε θα κλείσει τα εργοαστάσια της εξαιτίας του ιού.

Είναι πολιτική μας για λόγους εμπορικής ευαισθησίας να μη σχολιάζουμε συγκεκριμένες πρακτικές παραγωγής μας, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως έχουμε πάρει μέτρα για να διασφαλίσουμε πως θα συνεχίσουμε να τηρούμε όλες τις κατασκευαστικές μας υποχρεώσεις.

Αυτό δεν αποκλείει άλλες εταιρίες και προμηθευτές από το να επηρεάσουν την παραγωγή της Apple, ωστόσο η Foxconn δεσμεύεται πως θα τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα.