Οργανισμός απαιτεί από τη Microsoft να παραδώσει τα Windows 7 στην κοινότητα 

Για να λυτρωθεί για το παρελθόν της

Οργανισμός απαιτεί από τη Microsoft να παραδώσει τα Windows 7 στην κοινότητα

Με την έλευση του τέλους της υποστήριξης των Windows 7 από τη Microsoft, το Free Software Foundation (FSF), με νέο petition καλεί τη Microsoft να κάνει “upcycle τα Windows 7” και να τα κάνει open source και δωρεάν για όλους.

Στις 14 Ιανουαρίου, τα Windows 7 έφτασαν και επίσημα στο “τέλος της ζωής τους”, φέρνοντας τέλος στις αναβαθμίσεις καθώς και στα 10 χρόνια που δηλητηρίαζαν την εκπαίδευση, παραβίαζαν την ιδιωτικότητα και απειλούσαν την ασφάλεια του χρήστη. Το τέλος της ζωής των Windows 7 δίνει στη Microsoft την τέλεια ευκαιρία για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.

Σκοπός του FSF είναι να δώσει δωρεάν η Microsoft τα Windows 7 ώστε η κοινότητα να τα μελετήσει και να τα βελτιώσει, ενώ υποστηρίζει πως η Microsoft δεν έχει τίποτα να χάσει απελευθερώνοντας έλα λογισμικό που έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του.

Ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια καθώς υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια υπολογιστές που χρησιμοποιούν ακόμα Windows 7. Η γερμανική κυβέρνηση θα πληρώσει τη Microsoft $886.000 για μία ακόμα χρονιά υποστήριξης στους 33.000 υπολογιστές με Windows 7 που διαθέτει. Η Ιρλανδία θα πληρώσει επιπλέον €1.1 εκατομμύρια για να συνεχίσει η Microsoft να υποστηρίζει 46.000 Windows 7 PCs για το 2020, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και το 2021. Τέλος, αρκετή από τη βάση του κώδικα των Windows 7 βρίσκεται και στα Windows 10, οπότε η πιθανότητα να δούμε τα Windows 7 στο GitHub είναι μάλλον εξαιρετικά μικρή.

1 comment(s)

End of content

No more pages to load