Αλλαγή στην ηγεσία των smartphones της Samsung λίγο πριν την παρουσίαση του Galaxy S20

Ο Roh Tae-moon είναι ο νέος CEO
21 Ιανουαρίου 2020 10:31
Αλλαγή στην ηγεσία των smartphones της Samsung λίγο πριν την παρουσίαση του Galaxy S20

Με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για την παρουσίαση της νέας σειράς Galaxy S20 της Samsung, ο κορεατικός κολοσσός προχωρά σε μία αλλαγή στην ηγεσία του. Συγκεκριμένα, ο 51χρονος Roh Tae-moon ανέλαβε καθήκοντα CEO του τμήματος smartphone, αντικαθιστώντας τον DJ Koh ο οποίος θα συνεχίσει να ηγείται του τμήματος IT και mobile communications.

Ο Roh είναι ο τρίτος CEO του τμήματος, μετά τον Koh Και τον JK Skin. Προσελήφθη στη Samsung το 1997 και βοήθησε στην ανάπτυξη της σειράς Galaxy με τις γνώσεις του σε μηχανική και design. Σκοπός του Roh θα είναι η καθιέρωση της Samsung ως ποιοτικό brand στο μυαλό των καταναλωτών, μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε η φήμη της με το “εκρηκτικό” Galaxy Note 7 και την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Galaxy Fold λόγω προβλημάτων με την οθόνη, υπό την ηγεσία του DJ Koh.

Ο Roh δε θα έχει εύκολο έργο, μιας και πρέπει να κάνει τα επόμενα βήματα στη νέα αγορά των αναδιπλούμενων τηλεφώνων και ταυτόχρονα στην εξάπλωση του 5G, κάνοντάς τα ουσιαστικά mainstream. Στόχος του επίσης είναι η επέκταση της Samsung σε Κίνα και Ινδία.