Το Spotify εισάγει λίστες για να ακούει μουσική ο σκύλος σας και η γάτα σας

8 στους 10 κατόχους κατοικίδιου πιστεύουν πως τους αρέσει η μουσική
19 Ιανουαρίου 2020 10:33
Το Spotify εισάγει λίστες για να ακούει μουσική ο σκύλος σας και η γάτα σας

Ειδικά podcasts για σκύλους, γάτες και γενικότερα κατοικίδια ζώα εισάγει το Spotify. Οι Pet Playlists δημιουργούνται αλγοριθμικά και σκοπό έχουν να ηρεμούν το σκύλο σας όταν τον αφήνετε μόνο στο σπίτι. Μάλιστα οι λίστες βασίζονται στις μουσικές προτιμήσεις των συνδρομητών και το “My Dog’s Favourite Podcast” δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ειδικούς για να “βοηθήσει στην καταπολέμηση του στρες”.

Το Spotify έκανε αυτήν την κίνηση βασιζόμενο στα στατιστικά που πήρε από 5.000 συνδρομητές σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Ισπανία και Ιταλία. Σύμφωνα με αυτά το 71% των ιδιοκτητών κατοικίδιων έχουν παίξει μουσική για αυτά, ενώ 8 στους 10 θεωρούν πως τους αρέσει η μουσική. Το 69% τραγουδάει στο κατοικίδιο και το 57% χορεύει με αυτό. Ένας στους πέντε ονόμασαν το κατοικίδιο με το όνομα κάποιου τραγουδιστή ή συγκροτήματος, με την πρώτη πεντάδα να περιλαμβάνει, Bob Marley, Elvis, Freddie Mercury, Bowie και Ozzy. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών πιστεύουν πως η μουσική βοηθά το κατοικίδιο τους να απαλλαχτεί από το στρες, να αυξήσει την ευτυχία του και να τους κρατήσει συντροφιά. Το 55% θεωρεί πως το κατοικίδιο προτιμά τη μουσική που αρέσει στον ιδιοκτήτη.

Δύο ακόμα ενδιαφέροντα στατιστικά που δε σχετίζονται άμεσα με μουσική είναι πως το 84% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως το κατοικίδιο τους “τους συμπληρώνει τη ζωή”, ενώ το 53% πως θα διάλεγαν το κατοικίδιο έναντι του συντρόφου τους αν έπρεπε να διαλέξουν.

Τα podcasts περιλαμβάνουν πεντάωρες αναπαραγωγές με καταπραϋντικές ανθρώπινες φωνές, χαλαρωτική μουσική και ήχους περιβάλλοντος όπως βροχή. Φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ υποστηρίζουν το podcast, τονίζουν πως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει στη φυσική παρουσία και τη συντροφιά του ιδιοκτήτη.