Η Apple θα σκανάρει το iCloud σας για φωτογραφίες με κακοποίηση ανηλίκων

Διχάζει τους χρήστες η νέα πρακτική
09 Ιανουαρίου 2020 10:55
Η Apple θα σκανάρει το iCloud σας για φωτογραφίες με κακοποίηση ανηλίκων

Αν νομίζετε πως ό,τι ανεβάζετε στο cloud είναι αποκλειστικά και μόνο για τα μάτια σας, μπορεί να το ξανασκεφτείτε διαβάζοντας για τη νέα απόφαση της Apple. Κατά τη διάρκεια του CES 2020, η επικεφαλής ιδιωτικότητας της Apple, Jane Horvath, αποκάλυψε πως η εταιρία ελέγχει το περιεχόμενο που ανεβάζετε στο iCloud για πιθανές υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων.

Η Apple είναι αφοσιωμένη στην προστασία των παιδιών σε ολόκληρο το οικοσύστημά μας, όπου κι αν χρησιμοποιούνται τα προϊόντα μας και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την καινοτομία σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε αναπτύξει εξειδικευμένα συστήματα προστασίας σε όλα τα επίπεδα της software πλατφόρμας μας και σε όλη την αλυσίδα προμηθευτών μας.

Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, η Apple χρησιμοποιεί τεχνολογία αντιστοίχισης εικόνων για να βρει και να αναφέρει υποθέσεις παιδικής κακοποίησης. Όπως και τα φίλτρα spam στο email μας, τα συστήματά μας χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπογραφές για να βρουν πιθανές περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης. Επικυρώνουμε κάθε περίπτωση με έλεγχο από άνθρωπο. Λογαριασμοί με περιεχόμενο παιδικής κακοποίησης παραβιάζουν τους όρους των υπηρεσιών μας και κάθε λογαριασμούς που βρίσκουμε με τέτοιο περιεχόμενο θα καταργείται. – Νομική ανακοίνωση στο website της Apple

Παραμένει άγνωστο αν και άλλες εταιρίες πραγματοποιούν παρόμοιους ελέγχους στις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο προσωπικό σας cloud. Και ενώ ο στόχος της Apple είναι ευγενής, έρχεται το διαχρονικό ερώτημα αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το σίγουρο είναι πως ό,τι αποθηκεύεται σε cloud δεν είναι και τόσο ιδιωτικό όσο πιθανώς να νομίζατε.