Η νέα QLED 8K της Samsung είναι χάρμα οφθαλμών χωρίς bezels

Ενώ έχει μόλις 15 χιλιοστά πάχος
06 Ιανουαρίου 2020 12:14
Η νέα QLED 8K της Samsung είναι χάρμα οφθαλμών χωρίς bezels

Δυναμικά μπαίνει στο 2020 η Samsung στον τομέα των τηλεοράσεων, παρουσιάζοντας στην CES 2020 την ολοκαίνουρια Q950TS, τη ναυαρχίδα των QLED 8K τηλεοράσεών της για τη νέα χρονιά. Το εντυπωσιακό στη νέα τηλεόραση είναι τα σχεδόν ανύπαρκτα bezels. Η Samsung λέει πως το 99% της μπροστινής όψης της τηλεόρασης είναι εικόνα, τη στιγμή που στις περισσότερες τηλεοράσεις το ποσοστό φτάνει το 95%. Και ναι, αυτό το 4% κάνει τη διαφορά. Το bezel των 2.3 χιλιοστών η εταιρία το πέτυχε αφαιρώντας το μαύρο matrix γύρω από τις άκρες του πάνελ, με αποτέλεσμα η εικόνα να φτάνει μέχρι το μεταλλικό πλαίσιο. Εντυπωσιακό και το γεγονός πως το πάχος της είναι μόλις 15mm.

Η τεχνητή νοημοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο εδώ καθώς μπορεί να κάνει upscale video 1080p σε 4K και video 4Κ σε 8K. Φυσικά παρόντες είναι και οι περισσότεροι ψηφιακοί βοηθοί όπως οι Bixby, Google Assistant και Alexa. Το Tizen λειτουργικό επιτρέπει το “σπάσιμο” της εικόνας σε 14 κομμάτια με διάφορες διατάξεις, φέρνοντας νέα έννοια στον όρο multitasking.

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε τα ηχεία, τα οποία με τη χρήση AI προσφέρουν εμπειρία 5.1 surround, ανιχνεύοντας αντικείμενα που κινούνται στην οθόνη και συγχρονίζοντας τους ήχους με τις συμβατές ηχόμπαρες.

Tags: