Το C-SUV της TOGG είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας

Παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν
30 Δεκεμβρίου 2019 09:21
Το C-SUV της TOGG είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας

Η Τουρκία φιλοξενεί εδώ και χρόνια εργοστάσια παραγωγής ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών, για πρώτη φορά όμως είναι έτοιμη να δηλώσει ανεξάρτητη και έτοιμη για τη νέα εποχή ηλεκτροκίνησης. Η TOGG, ένας συνεταιρισμός διαφορετικών τουρκικών εταιριών, αποκάλυψε το C-SUV, ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover SUV. Πέρα από τη βοήθεια της ιταλικής Pininfarina στο σχεδιασμό, το αυτοκίνητο είναι αμιγώς τουρκικής κατασκευής.

Η παρουσίαση έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έθεσε ως στόχο την πώληση του οχήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκινώντας από την Ευρώπη.

Είμαστε μάρτυρες του ονείρου της Τουρκίας εδώ και 60 χρόνια, να γίνεται πραγματικότητα. Όταν δούμε αυτό το αυτοκίνητο σε δρόμους όλου του κόσμου τότε θα έχουμε πετύχει το στόχο μας.

Ανακοίνωσε επίσης πως οι υποδομές φόρτισης στη χώρα θα είναι έτοιμες μέχρι το 2022. Η παραγωγή του C-SUV θα ξεκινήσει την ίδια χρονιά. Θα παραχθούν πέντε διαφορετικά μοντέλα και η κυβέρνηση του Ερντογάν έχει δεσμευτεί να αγοράσει 30.000 τέτοια οχήματα μέχρι το 2035.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το C-SUV υπόσχεται αυτονομία έως και 500 χιλιόμερα, ενώ θα φορτίζει μέχρι το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς θα αποδίδει 200 ίππους, ενώ η τετρακίνηση 400, επιτυγχάνοντας επιδόσεις στα 0-100 σε 7.6 και 4.8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, αθόρυβα και χωρίς ρύπους. Θα διαθέτει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 αρχικά, ενώ αργότερα θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε επίπεδο 3 ή και παραπάνω.