Τέλος τα Google Apps για την Τουρκία

Τα νέα τηλέφωνα θα έρχονται χωρίς τις υπηρεσίες της Google
18 Δεκεμβρίου 2019 10:13
Τέλος τα Google Apps για την Τουρκία

Τα νέα Android τηλέφωνα που θα κυκλοφορούν στην Τουρκία δε θα περιέχουν Google Apps σύμφωνα με το Reuters. To πρόβλημα οφείλεται στον ρωσικό αντίπαλο δέος της Google που ακούει στο όνομα Yandex, η οποία κατέθεσε διαμαρτυρία περί αθέμιτου ανταγωνισμού στην επιτροπή ανταγωνισμού της Τουρκίας. Το 2018, η επιτροπή είχε διατάξει την Google να αλλάξει τις συμφωνίες διανομής λογισμικού της για να επιτρέψει στους καταναλωτές να διαλέξουν μία διαφορετική πλατφόρμα αναζήτησης από τη δικιά της. Έδωσε 6 μήνες προθεσμία στην Google να συμμορφωθεί και της επέβαλλε πρόστιμο 93 εκατομμυρίων λιρών (14 εκατομμυρίων ευρώ).

Ωστόσο η Google δε συμμορφώθηκε και η διορία έληξε. Η εταιρία λέει πως συνεργάζεται με τις αρχές για να λυθεί το θέμα και να έχουν οι Android χρήστες στην Τουρκία πρόσβαση στο Play Store και σε άλλες Google εφαρμογές στα νέα τους τηλέφωνα. Έχει διορία 60 ημερών για να ανατρέψει την απόφαση της επιτροπής ανταγωγισμού.

Ενημερώσαμε τους συνεταίρους μας πως δε θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε μαζί τους για τα νέα Android τηλέφωνα που θα κυκλοφορήσουν στην τουρκική αγορά. Οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν υπάρχουσες συσκευές και θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές και τις εφαρμογές κανονικά. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Google δε θα επηρεαστούν. – Google