Η Samsung είναι η κυρίαρχη της 5G αγοράς

Με τεράστια διαφορά από το δεύτερο
15 Δεκεμβρίου 2019 10:53
Η Samsung είναι η κυρίαρχη της 5G αγοράς

Το 2019 μπορεί να μην ήταν η χρονιά του 5G μιας και δεν είδαμε τόσες συσκευές όσες περιμέναμε να κάνουν χρήση της νέας τεχνολογίας, ωστόσο αυτό λειτούργησε υπέρ της Samsung αφού η εταιρία πατάει γερά το πόδι της στη νέα αγορά και κατέχει ήδη τα 3/4 αυτής.

Σύμφωνα με μία αναφορά της HIS Markit, η Samsung κυριαρχεί στην 5G αγορά αφού από όλες τις 5G συσκευές που πωλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο, το 74% είναι Samsung συσκευές. Σύμφωνα με τα νούμερα της αναφοράς, η Samsung πούλησε 3.2 εκατομμύρια 5G smartphones από τα 4.3 εκατομμύρια που πωλήθηκαν συνολικά στην παγκόσμια αγορά.

Επιπλέον, η Samsung γνώρισε μεγάλη άνοδο στην ποσότητα των συσκευών που διέθεσε μέσα σε ένα τρίμηνο, υπερδιπλασιάζοντας τις συσκευές που πούλησε. Η 5G εκδοχή του Galaxy Note 10 έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτήν την αύξηση, αφού συνέβαλε στα νούμερα με 1.6 εκατομμύριο συσκευές.

Το 2020 αναμένεται καυτό, καθώς τόσο η Samsung όσο και οι υπόλοιπες εταιρίες θα κυκλοφορήσουν περισσότερα 5G μοντέλα, ενώ υπάρχουν φήμες πως ακόμα και η Apple θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά.