Τα AR γυαλιά της Apple θα αντικαταστήσουν τα iPhones μέσα σε μία δεκαετία 

Η Apple θέλει να αλλάξει εντελώς τον τρόπο επικοινωνίας μας

Τα AR γυαλιά της Apple θα αντικαταστήσουν τα iPhones μέσα σε μία δεκαετία

Μία αναφορά του The Information αποκαλύπτει πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας το 2022 για να ακολουθήσουν το 2023 τα AR γυαλιά της. Οι φήμες για αυτά τα “Apple Glasses” έκαναν λόγο για κυκλοφορία το 2020, ωστόσο αυτή η νέα αναφορά επιμηκύνει το χρονοδιάγραμμα. Το μόνο που ξέρουμε για αυτά τα προϊόντα είναι πως θα σχεδιαστούν με το gaming, το video και τις εικονικές συναντήσεις στο μυαλό, διαθέτοντας 3D αισθητήρες και πιο ανεπτυγμένη FaceID τεχνολογία σύμφωνα με το Bloomberg. Μάλιστα η Apple σχεδιάζει φακούς οι οποίοι σκουραίνουν όταν χρησιμοποιείται το AR, για να γνωρίζει ο περίγυρος του χρήστη πως δεν έχει απαραίτητα την προσοχή του.

Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της αναφοράς είναι πως η Apple πιστεύει ότι τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας θα αντικαταστήσουν εντέλει τα smartphones. Μάλιστα δίνει ένα παράθυρο δεκαετίας για αυτή τη μετάβαση και θεωρεί πως μέχρι το 2030, το iPhone θα είναι παρωχημένο πλέον, τουλάχιστον στις δυτικές αγορές.

Εσείς τι πιστεύετε; Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας χωρίς το smartphone σας, να βασίζεστε σε ένα ζευγάρι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας όπως ο Sean Penn στη σειρά The First;

4 σχολιο(α)