Τα πρώτα laser anti-drone οπλικά συστήματα της Raytheon μπαίνουν σε ενεργό δράση (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδόθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ
23 Οκτωβρίου 2019 10:55
Τα πρώτα laser anti-drone οπλικά συστήματα της Raytheon μπαίνουν σε ενεργό δράση (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Raytheon παρέδωσε το πρώτο anti-drone buggy στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα πλήρες οπλικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει ένα laser όπλο υψηλής ενέργειας τοποθετημένο πάνω σε ένα μικρό όχημα παντός εδάφους. Χρησιμοποιώντας ηλεκτροοπτικούς και υπέρυθρους αισθητήρες εντοπίζει drones και τα εξουδετερώνει με ριπές laser μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Χωρίς να αναφέρει πόσες ριπές μπορεί να φέρει το σύστημα με μία φόρτιση, η Raytheon αποκάλυψε πως μπορεί να φορτιστεί με μία απλή πρίζα 220 volt, ενώ μπορεί να υποστηριχτεί και με γεννήτρια αν απαιτείται χρήση μακράς περιόδου.

Η Πολεμική Αεροπορία θα αναπτύξει το νέο σύστημα άμεσα σε ενεργά πεδία μάχης για μία ετήσια δοκιμή. Ο Πρόεδρος της Raytheon, Roy Azevedo δήλωσε:

Πριν πέντε χρόνια, μερικοί ανησύχησαν για την απειλή των drones. Τώρα, ακούμε για επιθέσεις ή επιδρομές συνεχώς. Οι πελάτες μας είδαν μπροστά και μας ζήτησαν να αναπτύξουμε άμεσα ένα counter-UAS μέσο. Το καταφέραμε πηγαίνοντας από τον πίνακα σχεδίασης στην παράδοση σε λιγότερο από 24 μήνες.