NVIDIA EGX | Νέα τεχνολογία υπερυπολογιστών με 1.6 terabytes το δευτερόλεπτο

Ήδη χρησιμοποιείται από Samsung, BMW και Walmart
22 Οκτωβρίου 2019 11:48
NVIDIA EGX | Νέα τεχνολογία υπερυπολογιστών με 1.6 terabytes το δευτερόλεπτο

Η NVIDIA θέλοντας να διαφοροποιήσει το πορτφόλιο της και να απεξαρτηθεί από τις κάρτες γραφικών όσον αφορά τα έσοδά της, επενδύει όλο και περισσότερο στους υπερυπολογιστές. Αποκάλυψε λοιπόν το EGX Edge, μία πλατφόρμα υπερυπολογιστών που συνδυάζει το software της CUDA-X με πιστοποιημένους GPU servers.

Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του EGX, η Walmart μπόρεσε να επεξεργαστεί σε πραγματικό χρόνο 1.6 terabytes δεδομένων ανά δευτερόλεπτο, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να ενημερώσει αυτόματα τους συνεργάτες της να αναπληρώσουν τα ράφια, να ανοίξουν νέα ταμεία σε ώρες αιχμής, να μαζέψουν τα παρατημένα καροτσάκια και να διασφαλίσουν τη φρεσκάδα των προϊόντων σε κρέας και οπωρολαχανικά.

Η Samsung χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει chips, ενώ η BMW επεξεργάζεται τα δεδομένα από τις κάμερες και άλλους αισθητήρες για να αυτοματοποιήσει την επιθεώρηση των οχημάτων. Η NVIDIA λέει πως ήδη η τεχνολογία της χρησιμοποιείται από 100 εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Και ενώ δεν απευθύνεται στον απλό καταναλωτή, θα αρχίσουμε και εμείς να βλέπουμε σύντομα τις επιπτώσεις της, αφού θα χρησιμοποιηθεί στην 5G ανάπτυξη δικτύων και σε νέες υπηρεσίες σε AR και VR gaming.

Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή όπου δισεκατομμύρια always-on IoT αισθητήρες θα συνδέονται μέσω 5G και θα επεξεργάζονται από τεχνητή νοημοσύνη. Τα θεμέλια αυτού απαιτούν μία νέα κλάση ασφαλών διασυνδεδεμένων υπολογιστών οι οποίοι θα χειρίζονται με άνεση από μακριά. Δημιουργήσαμε την NVIDIA EGX Edge Supercomputing Platform για αυτόν τον κόσμο, όπου οι υπολογιστές μετακινούνται πέρα από το προσωπικό και πέρα από το cloud για να λειτουργούν σε πλανητική κλίμακα. – Jensen Huang, ιδρυτής και CEO της NVIDIA