Το dark mode του iPhone μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30% μπαταρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα νεότερα μοντέλα
21 Οκτωβρίου 2019 09:31
Το dark mode του iPhone μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30% μπαταρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το dark mode στο iPhone ήταν ένα πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό και έγινε πραγματικότητα με το iOS 13. Πέρα από την αισθητική αλλαγή, το χαρακτηριστικό έχει τη δυνατότητα να εξοικονομήσει μπαταρία, ειδικά στα μοντέλα που διαθέτουν OLED οθόνη.

Τώρα, βάσει μιας δοκιμής που πραγματοποίησε το PhoneBuff, έχουμε και μια ιδέα για το πόσο μπαταρία εξοικονομείτε με το dark mode. Έθεσαν τη φωτεινότητα της οθόνης των iPhone XS Max στα 200nits και το ρομπότ τους χρησιμοποίησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τέσσερις εφαρμογές.

Μετά από δύο ώρες χρήσης, το iPhone με το dark mode έπεσε στο 88% ενώ αυτό με το light mode βρέθηκε στο 83%. Στις 4 ώρες η διαφορά μεγάλωσε με 72% και 57% αντίστοιχα, ενώ στις 7 ώρες και 33 λεπτά το iPhone με light mode έκλεισε από μπαταρία, ενώ το iPhone με dark mode είχε ακόμα 30%.

Να σημειώσουμε πως τα νούμερα είναι σχετικά, αφού παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, αφού για παράδειγμα αν πραγματοποιηθεί δοκιμή με εφαρμογές με περισσότερα λευκά pixels και χαμηλότερη φωτεινότητα στην οθόνη, η διαφορά σίγουρα θα είναι μικρότερη. Ωστόσο αποδεικνύει περίτρανα πως το dark mode μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει στη διάρκεια της μπαταρία σας.