Quantum Stealth: Η ασπίδα που σε κάνει αόρατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ότι πιο κοντινό έχουμε δει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας
20 Οκτωβρίου 2019 12:23
Quantum Stealth: Η ασπίδα που σε κάνει αόρατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το να είναι κάποιος αόρατος έχει αποτελέσει φαντασία πολλών ανά τα χρόνια, με αμέτρητες ταινίες επιστημονικής φαντασίας να πραγματεύονται αυτήν την ιδιότητα, είτε με κάποιου είδους τεχνολογία, είτε με μαγικά ρούχα κλπ. Τεχνολογικές εξελίξεις όμως φαίνεται πως μεταφέρουν σιγά-σιγά αυτήν την ιδιότητα από τη σφαίρα της φαντασίας στην πραγματικότητα.

Η καναδική εταιρία Hyperstealth λοιπόν, ανέπτυξε τo Quantum Stealth, ένα υλικό λεπτό όσο ένα φύλλο χαρτί, φθηνό στην παραγωγή και χωρίς να απαιτεί κάποια πηγή ενέργειας μπορεί να κάνει τα αντικείμενα πίσω από αυτό…αόρατα. Ενώ δε λειτουργεί ως ένας μαγικός μανδύας, μπορεί να αποκρύπτει αντικείμενα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και στη χειρότερη περίπτωση μπερδεύει τον εχθρό για το τι βρίσκεται από πίσω του.

Το υλικό αποτελείται από φακοειδή πλάκα, περίπου σαν αυτές τις 3D εικόνες που έχετε δει οι οποίες αλλάζουν ανάλογα από το πού κοιτάτε την εικόνα. Με παρόμοιο τρόπο και αυτό το υλικό διαθλά το φως έτσι ώστε να φαίνονται από πίσω του μόνο αντικείμενα τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά ή πολύ μακριά. Έτσι, κάποιος που βρίσκεται πίσω από αυτό σε ορισμένη απόσταση είναι ουσιαστικά αόρατος για τον παρατηρητή. Το υλικό μπορεί επίσης να διαθλάσει πολλά μήκη φωτός, από το σχεδόν υπεριώδες μέχρι το υπέρυρθο, ενώ το χρώμα του αντικειμένου που θέλουμε να αποκρύψουμε δεν παίζει κανένα ρόλο.

Tags: