High-tech κομποσκοίνι προσεύχεται για εσάς και παρακολουθεί και την υγεία σας

Το Βατικανό το έχει πάει σε άλλο επίπεδο
19 Οκτωβρίου 2019 11:32
High-tech κομποσκοίνι προσεύχεται για εσάς και παρακολουθεί και την υγεία σας

Δύο χιλιάδες χρόνια Χριστιανισμού και οι προσευχές δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Καθώς ο κόσμος γύρω μας εξελίσσεται, γιατί να μην εξελιχθεί και η θρησκεία; Κάπως έτσι μάλλον θα σκέφτηκαν στο Βατικανό και αποφάσισαν να…αναβαθμίσουν τις προσευχές με υψηλή τεχνολογία. Έτσι, η Καθολική Εκκλησία μέσω του Pope’s Worldwide Prayer Network, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Click to Pray eRosary, ένα high-tech κομποσκοίνι το οποίο θα σας βοηθήσει να…ενισχύσετε τις προσευχές σας. Το “έξυπνο ροζάριο” συνοδεύεται και από μία εφαρμογή για το smartphone σας. Ενεργοποιείται μόλις ανιχνεύσει την κίνηση του σταυρού.

Όταν ενεργοποιηθεί ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει την στάνταρ προσευχή του ροζαρίου (για παγκόσμια ειρήνη), ενώ διαφορετικά είδη θεματικών ροζαρίων θα αναβαθμίζονται κάθε χρόνο. Μόλις η προσευχή ξεκινήσει, το έξυπνο ροζάριο θα δείχνει την πρόοδο του χρήστη μέσα από τα διαφορετικά μυστήρια και θα κρατά τον αριθμό των ροζαρίων που θα ολοκληρώνονται.

Πέρα από τις προσευχές όμως, το έξυπνο κομποσκοίνι λειτουργεί και ως fitness tracker, καταγράφοντας τα βήματά σας, τις θερμίδες σας, την απόσταση που διανύσατε και άλλα. Η εφαρμογή προσφέρει μουσική, αφήγηση και εικόνες για να εμπλουτίσει την πνευματική σας ασχολία της προσευχής. Με τιμή στα $99 το Βατικανό ελπίζει πως έτσι θα προσεγγίσει πιο εύκολα τους νέους.