Mara Phones | Από τη Ρουάντα τα πρώτα "Made in Africa" smartphones

Με τα Mara X και Mara Z
09 Οκτωβρίου 2019 11:04
Mara Phones | Από τη Ρουάντα τα πρώτα "Made in Africa" smartphones

Εταιρίες από Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ είναι οι κύριοι κατασκευαστές smartphone στον πλανήτη, ωστόσο σύντομα θα δούμε και το πρώτο brand από την Αφρική. Ο Πρόεδρος της Ρουάντα, Paul Kagame, ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευών ενός εργοστασίου για παραγωγή smartphones, υπό το brand Mara Phones, τα πρώτα “Made in Africa” smartphones.

Η Mara Phones άνοιξε μόλις το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής ποιοτικών, προσιτών smartphones υψηλής τεχνολογίας στη Ρουάντα. Η Mara Phones πιστεύει ακράδαντα πως η κατασκευή smartphones θα φέρει μεγάλη περηφάνεια στην αφρικανική ήπειρο επειδή θα κατασκευάζονται στην Αφρική.

Ο CEO του ομίλου Mara, Ashish Thakkar δήλωσε στο Reuters:

Υπάρχουν εταιρίες που συναρμολογούν smartphones σε Αίγυπτο, Αιθιοπία, Αλγερία και Νότια Αφρική, αλλά αυτές εισάγουν τα εξαρτήματα. Αυτός είναι ο πρώτος κατασκευαστής smartphone στην Αφρική. Είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι κάνουμε την κατασκευή. Κατασκευάζουμε τις motherboards, τα κυκλώματα και όλη τη διαδικασία. Υπάρχουν πάνω από 1.000 κομμάτια ανά τηλέφωνο.

Τα Mara Phones σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την Google υπό το Android One πρόγραμμά της. Τα Mara X και Mara Z είναι τα πρώτα smartphones που θα κυκλοφορήσουν με Android και θα κοστίζουν 175.750 (€172) και 120.250 (€118) φράγκα Ρουάντας αντίστοιχα. Το εργοστάσιο αναμένεται να κοστίσει $24 εκατομμύρια και θα παράγει 1.200 τηλέφωνα την ημέρα. Η Mara Phones ελπίζει να επωφεληθεί της συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ αφρικανικών χωρών που έχουν υπογράψει 55 χώρες, για να αυξήσει τις πωλήσεις της σε όλη την ήπειρο της Αφρικής.

Tags: