Surface Neo: Το αναδιπλούμενο tablet της Microsoft με διπλή οθόνη

Και Intel επεξεργαστή
03 Οκτωβρίου 2019 09:46
Surface Neo: Το αναδιπλούμενο tablet της Microsoft με διπλή οθόνη

Η Microsoft αποκάλυψε το νέο της dual-screen tablet ονόματι Surface Neo. Η συσκευή αποτελείται από δύο οθόνες οι οποίες μπορούν να ανοίξουν σε 360 μοίρες μεταξύ τους και δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με άλλες foldable συσκευές οι οποίες έχουν μία και μοναδική αναδιπλούμενη οθόνη. Εδώ η Microsoft θέλει ξεκάθαρα να αυξήσει το multitasking, κάνοντας το χρήστη να εκτελεί διαφορετικές εργασίες στην κάθε οθόνη.

Οι οθόνες είναι οι “λεπτότερες LCD που έχουν κατασκευαστεί”, με πάχος μόλις 5.6mm και διαγώνιο 9 ιντσών. Προστατεύεται από Gorilla Glass, ενώ στο εσωτερικό διαθέτει έναν υβριδικό Intel Lakefield επεξεργαστή με 11ης γενιάς μηχανή γραφικών.

Συνοδεύεται από ένα πληκτρολόγιο το οποίο προσκολλάται μαγνητικά στο πίσω μέρος και ξεδιπλώνεται για να καλύψει τη μία οθόνη στο μεγαλύτερο μέρος της. Το Neo αναγνωρίζει μαγνητικά το πληκτρολόγιο και προσαρμόζει την περιοχή που περισσεύει από την επιφάνεια του πληκτρολογίου προβάλλοντας ένα trackpad με επιπλέον input επιλογές και emojis. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο ξεχωριστά έχοντας πρόσβαση και στις δύο οθόνες. Επιπλέον, υπάρχει το Surface Pen το οποίο προσκολλάται και αυτό μαγνητικά στο πίσω μέρος, φορτίζοντας ασύρματα.

Στο λογισμικό έχουμε τα Windows 10X, το software της Microsoft για dual-screen συσκευές. Όπως και το Surface Duo, έτσι και το Surface Neo αναμένονται να κυκλοφορήσουν το 2020.