Ο Elon Musk μας δίνει την πρώτη ματιά στο Starship

Βρίσκεται υπό κατασκευή στον…Tatooine
18 Σεπτεμβρίου 2019 09:43
Ο Elon Musk μας δίνει την πρώτη ματιά στο Starship

Ο Elon Musk έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter, τις πρώτες φωτογραφίες από την κατασκευή του Starship. Πρόκειται για μία πολύ μεγαλύτερη έκδοση του Starhopper και όταν είναι έτοιμο, θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των επιχειρήσεων της SpaceX, αφού θα αναλάβει από τακτικές πτήσεις σε τροχιά μέχρι τα ταξίδια στον Άρη, αντικαθιστώντας ολοκληρωτικά τους Falcon 9 και Falcon Heavy, καθώς και την Dragon κάψουλα.

Το ελαφρύ χιούμορ του Elon Musk ήταν παρών στα posts του, με τη φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω να απεικονίζει τα κυκλικά μέρη διαμέτρου 9 μέτρων να ενώνονται, θυμίζοντας UFO. Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε το μηχανουργείο με τα εξαρτήματα του σκάφους και το Starship στο βάθος, θυμίζοντας λίγο από Star Wars.

Προς το παρόν υπάρχουν δύο πρωτότυπα, το Mk I και το Mk II τα οποία κατασκευάζονται ταυτόχρονα στις εγκαταστάσεις της SpaceX σε Νότιο Τέξας και Φλόριντα. Πρόκειται για μεγαλύτερη έκδοση του Starhopper, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να δοκιμαστεί ο νέος Raptor κινητήρας. Τα δύο πρωτότυπα του Starship θα δοκιμαστούν σε ολοένα μεγαλύτερα υψόμετρα σε ολοένα και μεγαλύτερες ταχύτητες, μέχρι να επιτευχθεί πτήση σε τροχιά χρησιμοποιώντας από τρεις έως και έξι Raptor κινητήρες. Οι δοκιμές ξεκινούν τον Οκτώβριο.