Ξεχάστε το Vantablack, αυτό είναι το πιο σκοτεινό μαύρο που υπάρχει στον κόσμο 

Το δημιούργησαν επιστήμονες του MIT κατά λάθος

Ξεχάστε το Vantablack, αυτό είναι το πιο σκοτεινό μαύρο που υπάρχει στον κόσμο

Το Vantablack είναι το πιο σκοτεινό μαύρο που υπάρχει με τη δυνατότητα να απορροφά το 99.965% των φωτός…ή τουλάχιστον ήταν, αφού επιστήμονες στο MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ακόμα πιο σκοτεινή έκδοση του μαύρου.

Οι ερευνητές αρχικά πειραματιζόντουσαν με τρόπους ανάπτυξης νανοσωλήνων άνθρακα σε εμποτισμένο με χλωρίνη αλουμινόχαρτο, για να αυξήσουν τις ηλεκτρικές και θερμικές ιδιότητές τους.

Ωστόσο αυτό που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν ένα υλικό το οποίο είναι τόσο μαύρο που απορροφά το 99.995% του φωτός, καθιστώντας το ακόμα πιο μαύρο από το Vantablack. Μάλιστα το νέο υλικό επιδείχθηκε σε μία έκθεση τέχνης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την ταιριαστή ονομασία “The Redemption of Vanity”. Όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα, ένα κίτρινο διαμάντι 16.78 καρατίων επενδύθηκε με το υλικό, εξαφανίζοντας οποιαδήποτε γυαλάδα ή λεπτομέρεια κάνοντας το διαμάντι ένα επίπεδο μαύρο κενό. Οι επιστήμονες ελπίζουν σε χρήση του υλικού στα διαστημικά τηλεσκόπια τα οποία εντοπίζουν εξωπλανήτες, έτσι ώστε να μειώνονται οι ανεπιθύμητες αντανακλάσεις από άλλους παράγοντες.

Νομίζω πως το πιο σκοτεινό μαύρο είναι ένας κινούμενος στόχος. Κάποιος θα βρει ένα πιο μαύρο υλικό και τελικά θα καταλάβουμε τους μηχανισμούς πίσω από αυτό και θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε σωστά το απόλυτο μαύρο. – Brian Wardle, καθηγητής στο MIT

0 comment(s)