Πιλότος hoverboard πέφτει στη θάλασσα στην προσπάθειά του να διασχίσει το Στενό της Μάγχης [BINTEO]

Αποτυχημένη η προσπάθεια του Γάλλου εφευρέτη
26 Ιουλίου 2019 11:38
Πιλότος hoverboard πέφτει στη θάλασσα στην προσπάθειά του να διασχίσει το Στενό της Μάγχης [BINTEO]

Ο Γάλλος εφευρέτης και πρώην πρωταθλητής jet-ski, Franky Zapata, ξεκίνησε το πρωινό της Πέμπτης να διασχίσει το Στενό της Μάγχης με ένα hoverboard. Η απογείωση έγινε στο Calais της Γαλλίας και ο στόχος ήταν η παραλία St. Margaret’s Bay στο Dover στην Αγγλία. Μία απόσταση που θεωρητικά θα καλυπτόταν σε 20 λεπτά της ώρας με το Flyboard Air, κατέληξε με τον Zapata να πέφτει στη θάλασσα, όταν έχασε για λίγα εκατοστά την πλατφόρμα ανεφοδιασμού.

Το Flyboard Air μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 140km/h χρησιμοποιώντας κηροζίνη (το καύσιμο των jet αεροσκαφών), την οποία ο Zapata μεταφέρει σε μία δεξαμενή στην πλάτη του. Ο Zapata ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και εμφανώς απογοητευμένος αναγνώρισε πως η αποστολή είχε μόλις 30% πιθανότητες επιτυχίας.

Αποδείξαμε στους εαυτούς μας πως το σχέδιο είναι OK. Το πρόβλημα τώρα είναι ο ανεφοδιασμός, οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και να προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Η προσπάθεια του Zapata δεν ήταν άκαρπη όμως, καθώς ο γαλλικός στρατός ενδιαφέρθηκε για το Flyboard και πρόσφερε στον εφευρέτη €1.3 εκατομμύρια για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας με στρατιωτικές εφαρμογές.

Tags: