Segway Loomo | Ένα hoverboard που εκτελεί και χρέη ρομπότ-βοηθού

Η τεχνολογία RealSense της Intel στην πράξη
10 Μαρτίου 2018 06:01
Segway Loomo | Ένα hoverboard που εκτελεί και χρέη ρομπότ-βοηθού

Στο άκουσμα της λέξης Segway μια σκέψη κατακλύζει το μυαλό: μεταφορά. Η startup εταιρία που εδρεύει στο Νιού Χάμσαϊρ του Μπέντφορντ οραματίστηκε ένα κοινό μέλλον μετακίνησης για όλους, αλλά φυσικά η μεγαλεπήβολη φύση του σχεδίου της ήταν - με μαθηματική ακρίβεια - καταδικασμένη εξ’ αρχής να αποτύχει. Παραταύτα, η ίδια φαίνεται να μην το βάζει κάτω, αφού ανακοίνωσε εχθές τη νέα της crowdfunding καμπάνια.

Λόγος για το Loomo, ένα εκ πρώτης όψεως συνηθισμένο hoverboard από εκείνα των δυο παράλληλων τροχών που ήταν στη μόδα πριν από μερικά χρόνια. Το εν λόγω “σκούτερ” θα επιτρέπει στον αναβάτη να διανύει έως και 35 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, αναπτύσσοντας ταχύτητες που αγγίζουν τα 18χλμ/ώρα. Το αξιοπερίεργο όμως αυτού δεν έχει να κάνει με την πρώτη του φύση, αλλά με την έξτρα ιδιότητά του να μετατρέπεται σε ρομπότ-βοηθός. Ένα άγγιγμα στο “κεφάλι” του είναι αρκετό για να ξεκινήσει να σας ακολουθεί παντού, με την τεχνολογία RealSense της Intel να του επιτρέπει την αναγνώριση χειρονομιών που λειτουργούν στην ουσία ως εντολές. Μεταξύ των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του η δυνατότητα απαθανάτισης φωτογραφιών, καθώς και η λειτουργία του ως security-guard (ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει πρακτικά αυτό).

Δυστυχώς το Loomo κυκλοφορεί στην όχι και τόσο προνομιακή τιμή των $1.700 δολαρίων, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για το μέσο καταναλωτή. Δεν παύει πάντως να είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Περισσότερα στο βίντεο της παρουσίασης.