Το Ισραηλινό Beresheet 2 δε θα πάει τελικά στη Σελήνη

Η SpaceIL δεν το θεωρεί αρκετά μεγάλη πρόκληση
26 Ιουνίου 2019 11:18
Το Ισραηλινό Beresheet 2 δε θα πάει τελικά στη Σελήνη

Η Ισραηλινή SpaceIL φιλοδοξούσε να είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρία στον κόσμο που θα προσεληνώσει όχημα στη Σελήνη, το Beresheet lander όμως είχε άδοξο τέλος στην επιφάνεια της. Η SpaceIL φάνηκε να μην το βάζει κάτω και την ίδια μέρα ανακοίνωσε την ανάπτυξη του Beresheet 2 για να πετύχει το στόχο της.

Φαίνεται όμως πως η εταιρία αποφάσισε αλλαγή πλεύσης και πλέον το Beresheet 2 δεν αναπτύσσεται με στόχο τη Σελήνη, αλλά για έναν άλλο σκοπό ο οποίος θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Το ταξίδι του Beresheet στη Σελήνη, παρά την πρόσκρουση, έχει χαραχθεί στο υποσυνείδητο του Ισραήλ και του κόσμου ως ένα επιτυχημένο, πρωτοπόρο ταξίδι το οποίο έχει πολλές επιπτώσεις για τη φύση των επόμενων ταξιδιών των ανθρώπων στη Σελήνη. Το feedback που λάβαμε από πολλούς επαγγελματίες ανά τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες μετά την αποστολή, δείχνει πως η αποστολή θεωρήθηκε ως εξαιρετική επιτυχία και έσπασε πολλά παγκόσμια ρεκόρ, όπως το διαστημικό σκάφος με το μικρότερο budget που έφτασε μέχρι τη Σελήνη, το μικρότερο σκάφος που έφτασε εκεί και το μόνο project για τη Σελήνη που χρηματοδοτήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια. Το να επαναλάβουμε ένα παρόμοιο ταξίδι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για μια πρωτοπόρα αποστολή, οπότε αποφασίσαμε να ψάξουμε για μία άλλη σημαντική πρόκληση.