Η Samsung διαγράφει tweet που σας προτρέπει να ελέγχετε την τηλεόρασή σας για malware 

Και ανησυχεί τους χρήστες

Η Samsung διαγράφει tweet που σας προτρέπει να ελέγχετε την τηλεόρασή σας για malware

Η υποστήριξη πελατών της Samsung στις ΗΠΑ ανέβασε ένα tweet το οποίο προέτρεπε τους χρήστες smart TVs και να κάνουν τακτικά ελέγχους για malware, ειδικά αν είναι συνδεδεμένες στο Wi-Fi. Και ενώ αρκετοί απόρησαν γιατί θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν το scan και δεν μπορεί να είναι μία αυτόματη διαδικασία, η Samsung αποφάσισε να αφαιρέσει το εν λόγω tweet, εγείροντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα για την ασφάλεια των τηλεοράσεων.

Το tweet το εντόπισε το TheVerge και κράτησε το screenshot που βλέπετε παραπάνω. Η προειδοποίηση μάλιστα φαίνεται να αφορά τη σειρά QLED της Samsung, ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για μία απάντηση σε συγκεκριμένη απειλή ή απλά για μια υπενθύμιση προς τους χρήστες για την ασφάλειά τους.

Σε μια εποχή που τα πάντα είναι συνδεδεμένα, σίγουρα χρειάζεται προσοχή ειδικότερα σε συσκευές που καταγράφουν εικόνα και ήχο. Το 2015, πελάτες της Samsung είχαν πανικοβληθεί όταν μία αλλαγή στην πολιτική χρήσης των τηλεοράσεων ερμηνεύτηκε ως άδεια για να μπορεί η τηλεόραση να "ακούει" όλα όσα γίνονται στο χώρο, αναγκάζοντας τη Samsung να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση που να αρνείται κάτι τέτοιο.

0 σχολια