Το επαναστατικό LightSail 2 είναι έτοιμο για εκτόξευση

Κίνηση στο διάστημα απλά με το φως του Ήλιου
15 Ιουνίου 2019 11:43
Το επαναστατικό LightSail 2 είναι έτοιμο για εκτόξευση

Μπορεί να θυμάστε ένα Kickstarter πριν μερικά χρόνια που υποστηρίχτηκε από γνωστές προσωπικότητες του επιστημονικού χώρου, όπως ο Bill Nye και ο Neil DeGrasse Tyson, το οποίο συγκέντρωνε χρήματα για το LightSail, μία επαναστατική ιδέα για τον τρόπο που ταξιδεύουμε στο διάστημα. Μετά και την οικονομική υποστήριξη 23.000 ανθρώπων, το LightSail έγινε πραγματικότητα και υπόσχεται ταξίδια πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, εκεί που τα χημικά καύσιμα δεν επαρκούν, χρησιμοποιώντας την πίεση που ασκούν τα φωτόνια και η ακτινοβολία του Ήλιου για να κινηθεί το σκάφος.

Με την υποστήριξη της μη-κερδοσκοπικής Planetary Society, το πρωτότυπο εκτοξεύτηκε το 2015 σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη απλά για να αποδείξει πως η κίνηση μέσω φωτονίων ήταν εφικτή. Και το κατάφερε. Τώρα όμως έρχεται το LightSail 2, το οποίο θα τεθεί σε τροχιά για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, ελέγχοντας την κίνησή του και πραγματοποιώντας ελιγμούς.

Αυτή τη στιγμή γράφεται ιστορία – το LightSail 2 θα αλλάξει ριζικά την εξέλιξη της τεχνολογίας των διαστημικών πτήσεων. – Bill Nye, CEO της Planetary Society

Το LightSail 2 θα εκτοξευθεί με τον Flacon Heavy της SpaceX στις 24 Ιουνίου. Η εκτόξευση θα είναι μόλις η τρίτη του τεράστιου Falcon Heavy συστήματος και μόλις η πρώτη νυχτερινή.