Ο Καναδάς θα απαγορεύσει τα πλαστικά μίας χρήσης μέχρι το 2021

Παράγει 3 εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο
13 Ιουνίου 2019 10:39
Ο Καναδάς θα απαγορεύσει τα πλαστικά μίας χρήσης μέχρι το 2021

Πλαστικές σακούλες καλαμάκια και γενικότερα όλα τα πλαστικά μία χρήσης είναι ο στόχος του νέου προγράμματος της κυβέρνησης του Καναδά, η οποία ανακοίνωσε πως θα τα απαγορεύσει μέχρι το 2021. Πάνω από 15 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες κάθε χρόνο και πάνω από 57 εκατομμύρια καλαμάκια κάθε μέρα χρησιμοποιούνται στον Καναδά, με μόλις το 10% αυτών να καταλήγουν στην ανακύκλωση.

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, ισχυρίστηκε πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης του έδωσε το κίνητρο να πράξει και αυτός ανάλογα. Ειδικά μετά την απόφαση της Κίνας πέρυσι να σταματήσει να εισάγει πλαστικά για ανακύκλωση, τα πλαστικά έχουν γίνει ο εφιάλτης πολλών ανεπτυγμένων κρατών στον κόσμο.

Οι Καναδοί ξέρουν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της πλαστικής ρύπανσης και έχουν κουραστεί να βλέπουν τις παραλίες, τα πάρκα, τους δρόμους και τις ακτογραμμές γεμάτες με πλαστικά απόβλητα. Το χρωστάμε στα παιδιά μας να κρατήσουμε το περιβάλλον καθαρό και ασφαλές για τις γενιές που θα έρθουν.

Tags: