Το πρώτο ψηφιακό φόρεμα του κόσμου πωλήθηκε έναντι $9.500

Αγορά ψηφιακών ρούχων όπως στα games
28 Μαΐου 2019 10:55
Το πρώτο ψηφιακό φόρεμα του κόσμου πωλήθηκε έναντι $9.500

Η μόδα πολλές φορές δεν είναι λογική, ακροβατεί μεταξύ τέχνης και υπερβολής. Μάλλον σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η επόμενη είδηση, όπου ένα αποκλειστικά ψηφιακό φόρεμα πωλήθηκε στην τιμή των $9.500. Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει το εν λόγω φόρεμα με ένα in-game αντικείμενο που αγοράζει κάποιος ή μία εμφανισιακή αλλαγή που έκανε στο avatar του. Το φόρεμα δηλαδή δεν είναι ένα πραγματικό, απτό αντικείμενο αλλά υπάρχει μόνο στη σφαίρα του ψηφιακού κόσμου.

Δημιουργήθηκε από την ψηφιακή startup μόδας The Fabricant σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Johanna Jaskowska και τα Dapper Labs. Το ρούχο ονομάζεται “Iridescence” και είναι διαθέσιμο μόνο σε ψηφιακή μορφή, δεν μπορείτε να το ακουμπήσετε, δεν μπορείτε να το φορέσετε, ούτε καν να το δείτε στον πραγματικό κόσμο. Κι αν αυτό δε σας μπέρδεψε αρκετά, υπάρχει και σε μορφή blockchain για να το χρησιμοποιήσετε και ως κρυπτονόμισμα, δίνοντας μία επιπρόσθετη αξία. Επιπλέον, βασίζεται σε 2D σχέδια οπότε θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να κατασκευάσει ένα παρόμοιο φόρεμα στην πραγματική ζωή.

Είναι μάλιστα “κομμένο και ραμμένο” για το χρήστη που το αγόρασε, αφού μία φωτογραφία του θα μπορέσει να βοηθήσει τους δημιουργούς να το προσαρμόσουν στις διαστάσεις του. Η λογική πίσω από αυτό το φόρεμα είναι οικολογική. Γιατί να αγοράσεις ένα πραγματικό φόρεμα που θα φορέσεις μόνο λίγες φορές για να βγεις φωτογραφίες; Μπορείς να αγοράσεις το ψηφιακό φόρεμα και να εμφανιστείς με αυτό στα social media χωρίς ποτέ να ακουμπήσει το δέρμα σου. Υπάρχουν ήδη ψηφιακά μοντέλα με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους, γιατί όχι και ψηφιακά ρούχα λοιπόν; Και όπως απαντούν και οι δημιουργοί του, “αν η πλατφόρμα επικοινωνίας σας είναι ψηφιακή, γιατί όχι και τα ρούχα σας;”. Στη φωτογραφία παρακάτω μπορείτε να δείτε το μοντέλο της φωτογράφισης πριν την ψηφιακή επεξεργασία του φορέματος.

Και πριν βιαστείτε να κατακρίνετε πως κάποιος αγοράζει ένα ανύπαρκτο φόρεμα, θυμηθείτε πως υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν πραγματικά χρήματα - και ορισμένες φορές σε εξωπραγματικές τιμές - σε skins και εμφανίσεις ηρώων από βιντεοπαιχνίδια. Είναι τόσο διαφορετική η αγορά ενός ψηφιακού ρούχου για τον ψηφιακό εαυτό σας; Ποια η άποψή σας; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: