Διακοπή ρεύματος στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του κόσμου

Για να δοκιμάσουν αντιδράσεις σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης
28 Απριλίου 2019 11:45
Διακοπή ρεύματος στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του κόσμου

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο είναι πλέον κάτι για το οποίο ανησυχούν όλες οι σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις του κόσμου, με πολλές από αυτές να έχουν ήδη δημιουργήσει σώματα είτε για αμυντικούς είτε για επιθετικούς σκοπούς. Οι ΗΠΑ ήταν από τις πρώτες υπερδυνάμεις που κατάλαβαν τη σημασία του ψηφιακού πολέμου και με αντίπαλο δέος τη Ρωσία και την Κίνα, παίρνουν τα μέτρα τους.

Μία μη προγραμματισμένη άσκηση έλαβε χώρα στο Fort Bragg, τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στον κόσμο στην οποία βρίσκονται πάνω από 50.000 στρατιώτες. Εκεί, πέρα από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις υπάρχουν μικρές πόλεις, με σπίτια στα οποία διαμένουν οι οικογένειες των στρατιωτών, καταστήματα, εστιατόρια μουσεία κλπ. Έτσι, για να δοκιμάσουν τις πραγματικές αντιδράσεις του κόσμου σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης, κόπηκε το ρεύμα για 12 ώρες χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς καμία ενημέρωση κατά τη διάρκεια της διακοπής από τα στελέχη.

Μετά το πέρας της άσκησης ο Αμερικανικός Στρατός με ανακοίνωσή του στο Facebook ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση και εξήγησε πως ήταν μία απαραίτητα δοκιμή “για να διαπιστωθεί η ετοιμότητα και η λειτουργία των εγκαταστάσεων σε ένα πραγματικό σενάριο”.