Τα HoloLens αλλάζουν τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης

Επίδειξη της χρήσης τους από τον Στρατό των ΗΠΑ
09 Απριλίου 2019 12:21
Τα HoloLens αλλάζουν τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης

Μία αποκλειστικότητα του CNBC μας αποκαλύπτει επιτέλους τι σημαίνει η συνεργασία της Microsoft με τον Στρατό των ΗΠΑ. Το project ονομάζεται Intergrated Visual Augmentation System (IVAS)και πρόκειται για ειδικά τροποποιημένα headsets HoloLens 2, τα οποία προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες στο στρατιώτη αλλά και στη διοίκηση κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ο χρήστης βρίσκει αρκετά κοινά στοιχεία με το Call of Duty καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να βλέπει τη θέση των μελών της ομάδας του στο χάρτη, την πυξίδα, ακόμα και τις πληροφορίες του όπλου του όπως εναπομείναντα πυρομαχικά, αν αυτό ανήκει στο δίκτυο. Μπορεί να παρέχει ακόμα και θερμική όραση. Στους διοικητές των ομάδων ή στο στρατηγικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων μπορεί να προσφέρει βιομετρικά δεδομένα των στρατιωτών και live feed από τις κάμερες και τους αισθητήρες.

Το παρόν μοντέλο HoloLens 2 είναι ακόμα υπερβολικά μεγάλο για να ενσωματωθεί στα κράνη. Ωστόσο ο Στρατός αναμένει πως το μέγεθος θα μειωθεί σε επίπεδο γυαλιών ηλίου μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Χιλιάδες στρατιώτες θα χρησιμοποιούν το IVAS μέχρι το 2022 και 2023, με μια μεγαλύτερη υιοθέτηση μέχρι το 2028. – Ryan McCarthy, Γραμματέας Γενικού Επιτελείου Στρατού

Ο McCarthy απάντησε στις κατηγορίες πως ο Στρατός πήρε μια ειρηνική τεχνολογία και την μετέτρεψε σε καταστροφικό όπλο, λέγοντας πως το IVAS θα σώσει τελικά ζωές πολιτών, βελτιώνοντας την αντίληψη των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης.

Here's how Microsoft's augmented reality headset will make Army soldiers deadlier from CNBC.