Πάνω από τα μισά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη Νορβηγία είναι ηλεκτρικά

Οδηγεί την ευρωπαϊκή αγορά σε μερίδιο πωλήσεων
03 Απριλίου 2019 10:58
Πάνω από τα μισά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη Νορβηγία είναι ηλεκτρικά

Η Νορβηγία έχει αγκαλιάσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως καμία άλλη χώρα στον κόσμο και είναι ήδη η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόσφατα κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ, αφού τον προηγούμενο μήνα πάνω από τα μισά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν ήταν ηλεκτρικά.

Συγκεκριμένα το 60% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το Μάρτιο ήταν ηλεκτρικά, ωθώντας τη Νορβηγία προς το στόχο της κατάργησης των ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2025 και επιδεικνύοντας περίτρανα τη δέσμευση των πολιτών της προς αυτό το σκοπό. Να σημειώσουμε πως η Νορβηγία δίνει και τα κατάλληλα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Δεν υπάρχει φορολόγηση, επιτρέποντας σε κατασκευαστές όπως η Tesla να αποκτήσουν το πλεονέκτημα έναντι κατασκευαστών με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτή τη στιγμή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το 31.2% του στόλου των αυτοκινήτων της χώρας, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο από το 20.8% που ήταν πέρυσι. Το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά είναι πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα και ζορίζει ακόμα και τους κατασκευαστές να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Είμαστε πεπεισμένοι πως θα πιάσουμε το 50% της συνολικής αγοράς αυτό το χρόνο. Ίσως και να το ξεπεράσουμε, κάτι το οποίο θα ήταν υπέροχο. – Christina Bu, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Νορβηγίας