Ο CEO της Razer πιστεύει ότι το software κρατάει πίσω το mobile gaming

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Min-Liang Tan
27 Μαρτίου 2019 15:54
Ο CEO της Razer πιστεύει ότι το software κρατάει πίσω το mobile gaming

Με την Razer να καθυστερεί την κατασκευή ενός Razer Phone 3 καθώς αναδιοργάνωσε το mobile τμήμα της, ο CEO της εταιρίας μίλησε για τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον. Ο Min-Liang Tan δεν δήλωσε ευθέως τι θα απογίνουν τα Razer Phone αλλά ανέφερε ότι τα πήγαν περίφημα και απέδωσαν αυτά που περίμενε η εταιρία του. Ωστόσο, θεωρεί πώς για να βγει ένα Razer Phone 3 θα πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο software για να το υποστηρίξει.

Μιλώντας στο Endgadget έφερε ως παράδειγμα την άτσαλη μετάβαση της βιομηχανίας προς το 5G:

Αν θέλω να αγοράσω ένα κινητό τώρα ως gamer, θέλω να αγοράσω ένα κινητό με 5G, αλλά αν το αγοράσω, δεν υπάρχει δίκτυο για να το χρησιμοποιήσω. 

Αφήνοντας να εννοηθεί πως αποτελεί έναν από τους λόγους της καθυστέρησης ενός Razer Phone 3, καθώς ότι και να θέλει να κατασκευάσει η Razer, αυτό θα μένει πίσω όχι από το hardware αλλά από το software. Σα να μην έφτανε αυτό έφερε και το παράδειγμα του PUBG mobile όπου στην Κίνα οι παίκτες χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι στο κινητό για να βελιτώσουν τις επιδόσεις τους.

Ο Min-Liang Tan ανέφερε πως η Razer εργάζεται με τους game developers για να εδραιώσει μια I/O πλατφόρμα που θα τους βοηθά να φτιάχνουν παιχνίδια , τα οποία θα υποστηρίζουν native αυτή τη λειτουργία. Επομένως και τα παιχνίδια θα γίνονται πιο δίκαια προς τους παίκτες. 

Για αυτό και θα περιμένει αρκετά ώστε το 5G να υποστηρίζεται παντού και τότε ίσως δούμε ένα νέο gaming κινητό από την εταιρία.