Ο Satya Nadella υπερασπίζεται τη συνεργασία με το στρατό των ΗΠΑ για τα HoloLens

Παρά τις αντιδράσεις εργαζομένων
28 Φεβρουαρίου 2019 10:33
Ο Satya Nadella υπερασπίζεται τη συνεργασία με το στρατό των ΗΠΑ για τα HoloLens

Πριν λίγες μέρες, εργαζόμενοι της Microsoft με ανοιχτή επιστολή τους ζήτησαν από την εταιρία να διακόψει τη συνεργασία της με τον Αμερικανικό Στρατό για το HoloLens headset μικτής πραγματικότητας. Ο CEO της εταιρίας, Satya Nadella, έσπευσε να υποστηρίξει τη συνεργασία με το στρατό των ΗΠΑ – και το συμβόλαιο του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων – με συνέντευξή του στο CNN.

Υποστήριξε πως η Microsoft πήρε μια “συνειδητή απόφαση να μην αρνηθεί τεχνολογία σε θεσμούς που έχουν εκλεχτεί μέσα από δημοκρατίες για να προστατεύουν τις ελευθερίες που εμείς απολαμβάνουμε”. Πρόσθεσε επίσης πως ήταν πολύ διαφανής κατά την εξασφάλιση του συμβολαίου και πως θα συνεχίσει να έχει ανοιχτό διάλογο με το προσωπικό του.

Η Microsoft και ο στρατός χαρακτηρίζουν τα HoloLens ως μία τεχνολογία που θα σώσει ζωές στο πεδίο της μάχης, ωστόσο οι επικριτές της συνεργασίας αυτής θεωρούν πως μετατρέπεται μία ειρηνική τεχνολογία σε όπλο, αποσυνδέοντας τους στρατιώτες από την πραγματικότητα του πολέμου και τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους.