Εργαζόμενοι της Microsoft ζητούν την απόσυρση των HoloLens από το στρατό

Δε θέλουν η τεχνολογία αυτή να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο
26 Φεβρουαρίου 2019 10:40
Εργαζόμενοι της Microsoft ζητούν την απόσυρση των HoloLens από το στρατό

Μετά τους εργαζόμενους της Google και αυτοί της Microsoft στρέφονται ενάντια της χρήσης των τεχνολογιών της εταιρίας από τον Αμερικανικό Στρατό. Συγκεκριμένα, σε ανοιχτή επιστολή προς τον CEO της εταιρίας, Satya Nadella, ζητούν την κατάργηση του συμβολαίου για χρήση των HoloLens από τον Αμερικανικό Στρατό, ύψους $479 εκατομμυρίων.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως ουσιαστικά η Microsoft αναπτύσσει όπλα βοηθώντας το στρατό να δημιουργήσει μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από την εκπαίδευση και στο πεδίο της μάχης. “Δε βοηθάει μόνο στο να σκοτωθούν άνθρωποι, αλλά μετατρέπει τον πόλεμο σε ένα video game προσομοίωσης που αποσυνδέει το στρατιώτη από τις μεγάλες επιπτώσεις της μάχης και την πραγματικότητα της αιματοχυσίας”.

Θεωρούν επίσης πως ο κώδικας ηθικής της εταιρίας δεν είναι αρκετά αυστηρός για να αποτρέψει εργασία σχετική με την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων. Επιπλέον, η πληροφόρηση των υπαλλήλων για το αντικείμενο της εργασίας τους πολλές φορές δεν είναι αρκετή. “Τα μέλη της ομάδας του HoloLens νόμιζαν πως βοηθούν μηχανικούς και επιστήμονες και τώρα έχουν εμπλακεί ως έμποροι όπλων”.